Klima og ressourcer SKRIV UD

Varmere klima får produktiviteten til at falde

af: Ulrik Blaabjerg, 25-07-2017
Foto: Colourbox

Varmere klima gør os mindre produktive på jobbet. Produktiviteten kan således falde med en fjerdedel, når klimaet bliver varmere. Det viser undersøgelser i det amerikanske videnskabelige klimatidsskrift "Temperature". 

Undersøgelserne stammer fra EU-projektet "Heat-Shield" (Varmeskjold) fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Foreløbige data peger på, at varme bevirker tabt produktivitet på 25 procent og at  varme allerede påvirker økonomien, fordi arbejdstiden falder.

Lars Nybo der er professor i human fysiologi ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet forsker i, hvad der sker med menneskets fysiske og kognitive evner, når vi har varme omgivelser. Altså hvordan vi opfatter verden, tænker og løser problemer, når sveden hagler ned.

Som projektkoordinator i "Heat-Shield" er han positiv over, at videnskabsfolk i USA styrker internationalt klimasamarbejde, selv om præsident Donald Trump er imod klimaaftalen fra Paris om at begrænse opvarmning til højst to grader: "Det er rigtig positivt, at vi nu oplever at amerikanske forskere vil medvirke til at håndtere de negative virkninger af varmestress på arbejdspladsen. Den amerikanske interesse er blandt andet sket gennem det anerkendte videnskabelige tidsskrift "Temperature", hvor lederen i sidste nummer rummer en stor opfordring til at påbegynde flere fælles analyser og projekter", forklarer Lars Nybo til Ritzau. 

EU-projektet "Heat-Shield" begyndte i 2016 og skal modvirke de negative effekter af højere temperaturer. Projektet der har et budget på 50 millioner kroner omfatter forskere og ngo'er i 11 europæiske lande. Projektet er led i Horizon 2020 og er EU's største forskningsprogram for knap 600 millioner kroner over syv år.

Kilde: Ritzau

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.