Forsyning og VE SKRIV UD

1 million kunder køber el på flex-afregning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-10-2018
Kilde: Colourbox

Som del af en tre-års plan, der startede i december 2017, har netselskaberne på nuværende tidspunkt fået 1 million el-kunder flyttet til et nyt system, der baserer sig på flexafregning af el-forbruget.

Ifølge planen, der er lagt af netselskaberne og Energinet, skal alle 3,5 millioner el-kunder i slutningen af 2020 have en fjernaflæst måler installeret, som sammen med flex-afregningen muliggør, at kunderne kan afregne og købe el på time-basis.

Indtil videre går udrulningen af det nye system efter planen.

Grønt incitament

Med flex-afregning ønsker netselskaberne at udjævne el-forbruget, som især topper om morgenen, når vi alle laver morgen-kaffe, og om aftenen, når det er middagstid. Når fobruget af el er fordelt jævnt ud på hele dagen er energien brugt mest optimalt.

Flex-afregningen bliver især aktuel i fremtiden, når mere energi er grøn, og flere kører el-bil og varmer op med varmepumper.

Når kunderne køber deres el på timebasis, er det muligt at hæve timeprisen i de timer, hvor forbruget er højest. Time-prisen skal give incitament til at oplade el-bilen uden for tidspunkterne for spidsbelastning af elnettet.

– Oplysningerne om forbruget gør, at nettarifferne kan holdes nede til glæde for alle netkunder, da omkostningerne fordeles blandt de, der bruger nettet, fortæller Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi til Dansk Energi, og fortsætter:

– De nye timemålinger fra de fjernaflæste målere kan give et bedre og mere detaljeret billede. Samtidig kan de hjælpe os med at indpasse endnu mere grøn strøm i elsystemet, så vi kan presse de sidste fossile brændsler ud.

Ifølge en artikel af Dansk Energi mener man også, at flex-afregningen giver el-kunderne en bedre forudsætning for at justere deres elfobrug og dermed tage mere aktivt del i den grønne omstilling.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.