Forsyning og VE SKRIV UD

1 million kunder køber el på flex-afregning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-10-2018
Kilde: Colourbox

Som del af en tre-års plan, der startede i december 2017, har netselskaberne på nuværende tidspunkt fået 1 million el-kunder flyttet til et nyt system, der baserer sig på flexafregning af el-forbruget.

Ifølge planen, der er lagt af netselskaberne og Energinet, skal alle 3,5 millioner el-kunder i slutningen af 2020 have en fjernaflæst måler installeret, som sammen med flex-afregningen muliggør, at kunderne kan afregne og købe el på time-basis.

Indtil videre går udrulningen af det nye system efter planen.

Grønt incitament

Med flex-afregning ønsker netselskaberne at udjævne el-forbruget, som især topper om morgenen, når vi alle laver morgen-kaffe, og om aftenen, når det er middagstid. Når fobruget af el er fordelt jævnt ud på hele dagen er energien brugt mest optimalt.

Flex-afregningen bliver især aktuel i fremtiden, når mere energi er grøn, og flere kører el-bil og varmer op med varmepumper.

Når kunderne køber deres el på timebasis, er det muligt at hæve timeprisen i de timer, hvor forbruget er højest. Time-prisen skal give incitament til at oplade el-bilen uden for tidspunkterne for spidsbelastning af elnettet.

– Oplysningerne om forbruget gør, at nettarifferne kan holdes nede til glæde for alle netkunder, da omkostningerne fordeles blandt de, der bruger nettet, fortæller Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi til Dansk Energi, og fortsætter:

– De nye timemålinger fra de fjernaflæste målere kan give et bedre og mere detaljeret billede. Samtidig kan de hjælpe os med at indpasse endnu mere grøn strøm i elsystemet, så vi kan presse de sidste fossile brændsler ud.

Ifølge en artikel af Dansk Energi mener man også, at flex-afregningen giver el-kunderne en bedre forudsætning for at justere deres elfobrug og dermed tage mere aktivt del i den grønne omstilling.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.