Inspiration SKRIV UD

50 millioner til udviklingen af fremtidens energi- og ressourcesystemer i Greater Copenhagen

af: Ulrik Blaabjerg, 12-04-2018
Foto: Colourbox

Et nyt EU-projekt til 50 millioner, som har fået betegnelsen FUTURE, skal være med til at udnytte Greater Copenhagens styrkeposition inden for den grønne omstilling og dermed bidrage til at skabe op mod 42.000 nye grønne job frem mod 2035.

Verdens ressourcer er under pres, og der er mere end nogensinde brug for at energiforbruget går fra sort til grønt. De tre regioner i Greater Copenhagen, Region Skåne, Region Hovedstaden og Region Sjælland har alle et mål om, at deres energiforbrug i 2020 er dækket med 40 procent vedvarende energi, samt at være blandt de mest ressourceeffektive regioner. Derfor har de sammen taget initiativ til at finde nye veje og løsninger til fremtiden energi- og ressourcesystemer.

Om tiltaget siger Sophie Hæstorp Andersen, Regionsrådsformand i Region Hovedstaden: "Når vi går sammen om at identificere og afprøve løsninger, der fremmer grøn omstilling, er vi bedre rustet til at skabe grønne løsninger, der kommer miljøet til gavn og samtidig skaber arbejdspladser. Det er en svær opgave at omstille til vedvarende energi og udnytte vores ressourcer bedre. Derfor er det så vigtigt, at vi som her samler kræfterne på tværs af det offentlige og private i hele Greater Copenhagen”, fortæller hun.

Over de næste tre år udvikler og tester et bredt partnerskab, med mere end 20 offentlige og private aktører fra Greater Copenhagen geografien, forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller indenfor vedvarende energi eller udnyttelse af ressourcer. Der er sat 50 mio. kr. af til formålet og målet er at de visionære casesamarbejder udvikler nye og gennemslagskraftige løsninger, der kan blive til konkrete løsninger i fremtidens energi- og ressourcesystem.

Kilde: Gate21

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.