Inspiration SKRIV UD

Bak op om indsatsen: Frem miljømærkede produkter

af: Soffi Hildebrand, 26-06-2018
Af: Colourbox

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb besluttede d. 2. maj 2018 at støtte Københavns Kommunes tidlige markedsinvolvering, med målet om at få flere miljømærket legetøj og kontormøbler med på kommende offentlige indkøbsaftaler. Af den årsag opfordrer Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb alle offentlige indkøbere til at afgive en uforpligtende interessetilkendegivelse, for således at fremme den grønne udvikling.

Ved at bakke op om indsatsen, sendes der et signal til markedet om, at Københavns Kommune og andre offentlige indkøbere ønsker et større udbud af miljørigtige produkter i form af legetøj og kontomøbler. Derudover får markedet tid til at omstille produktionen eller udvide sortimentet af miljømærket legetøj og kontormøbler. Markedet kan i højere grad motiveres til at fokusere mere på miljømærkede produkter fremover, såfremt flere interessenter viser interesse for indsatsen. 

På nuværende tidspunkt foregår markedsinvolveringen gennem dialogmøder og workshops, som vil finde sted i efteråret. Ved at underskrive interessetilkendegivelsen så signalerer i til markedet, at I på sigt kunne være interesseret i at købe miljømærket legetøj og kontormøbler. Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb vil oplyse leverandørerne om navnet på jeres organisation og jeres forventede årlige indkøbssum, hvis det er muligt at oplyse dette. Derudover accepterer I ved interessetilkendegivelsen at modtage 2-3 nyhedsmails om projektets fremdrift og det endelige resultat. Der er ingen forpligtelser ved interessetilkendegivelsen. 

Baggrund
Politikerne i Københavns Kommune vedtog sidste år at indkøbe flere miljømærkede produkter og serviceydelser. Miljømærkningen indbefatter det nordiske miljømærke Svanen og det europæiske miljømærke Blomsten. Du kan læse mere om politikken her.

På nogle områder er udvalget af miljømærkede produkter og serviceydelser ikke så stort, hvorfor Københavns Kommune er ved at iværksætte en tidlig markedsinvolvering for at afdække udvalget af produkter og for at fremme udvalget af miljømærkede produkter. I 2019 udbyder Københavns Kommune miljømærket lejetøj, mens kontormøbler købes ind på en SKI aftale, som skal i udbud i 2020. Denne markedsinvolvering foregår i samarbejde med Miljømærkning Danmark og SKI. 

Hvis du ønsker at støtte op om dette spændende initiativ fra Københavns Kommune, så skal du senest fredag d. 29. juni udfylde følgende skema og sende det til vedhæftede mail. 

Kilde: Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.