Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Bygningsstyrelsens nye digitale system til energidata er nomineret til Energi og miljøprisen 2018

af: Soffi Hildebrand, 29-01-2018
Af: Colourbox

Som en optakt til Energi og miljøprisen 2018 vil vi bringe en række artikler om de tre nominerede. Den næste i række er Bygningsstyrelsen med udgangspunkt i deres nye digitale system til energidata, som skal gøre det nemt og hurtigt for statslige institutioner at få et overblik over deres energiforbrug.

Et af de områder, hvor Bygningsstyrelsen er længst fremme med at bruge 'big data', er på energiområdet, hvor it-systemet EnergyKey er blevet implementeret. Her kan statslige institutioner i statens egne kontorejendomme, nemt og hurtigt se data for deres energiforbrug kort tid efter, at forbruget har fundet sted.

Allerede nu kan en del af Bygningsstyrelsens kontorkunder se deres samlede energiforbrug for 2017. Kunden kan også løbende se, hvis der sker en uhensigtsmæssig udvikling i deres forbrug, ligesom gevinsten ved en energispareindsats kan følges. Kunden har samtidig mulighed for at blive alarmeret, hvis en måler viser, at der pludselig sker et uforholdsvis høj forbrug. 

Bygningsstyrelsen arbejder på at udbrede systemet, således også statslige kontorkunder hos private udlejere kan se deres samlede forbrug, uafhængigt af hvem der ejer bygningerne.

Fremadrettet kan systemet give Bygningsstyrelsen mulighed for at opkræve mere præcise acònto-betalinger for el, vand og varme, og hurtigere korrigere tidligere opkrævninger, da ændringer i lejemål opdateres automatisk. Dermed kan de statslige institutioners budgetter på energiområdet også blive mere præcise i fremtiden.

Bygningsstyrelsen ejer bygninger i hele Danmark, og samarbejder derfor med over hundrede kommunale og private forsyningsselskaber. På elområdet er mange elselskaber langt fremme med at digitalisere målere og gøre data mere tilgængelige for kunderne. Det giver Bygningsstyrelsen bedre mulighed for at sikre datavaliditeten og indfri de mange potentialer i et fælles datasystem for de statslige institutioner.

Kilde: Bygningsstyrelsen. 

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.