Klima og ressourcer SKRIV UD

C40 byer øger indsatsen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-02-2017
Foto: Colorbox

De 92 byer i C40 netværket intensiverer deres indsats i de kommende år, og København, som er en miniput i selskabet, leverer inspiration til netværket med sin vision om at være fossilri i 2025. Det skriver Dagens Energi.

I følge Dagens Energi er Vancouver en anden by som er førende på klimaområdet, og det med god grund, for også i Canada presser klimaændringerne sig på:

- Her i British Columbia har vi oplevet nogle varme og tørre somre med voldsomme skovbrande, der har ført kraftig røg ind over Vancouver. Det har været lidt af en øjenåbner, siger vicedirektør Brad Badelt fra klimaforvaltningen i City of Vancouver til Dagens Energi.

Brad Badelt fortæller endvidere, at de tørre somre har lagt så meget pres på områdets vand-infrastruktur, at det har været nødvendigt at reducere vandforbruget. At vand i perioder er ved at blive en mangelvare, er paradoksalt, for Vancouver ligger tæt på Stillehavet, der kaster langt mere regn af sig, end Nordsøen gør i Danmark.

- Udfordringer med vand er noget af det, der bringer klimaforandringer helt ind i centrum af de politiske debatter. Det troede vi ikke for få år siden, siger Brad Badelt over en kop kaffe, mens regnen høvler ned på Vancouvers gader ned udenfor.

Modelberegninger viser, at de globale klimaændringer vil gøre Vancouver markant varmere de næste årtier. En klimaforsker har for at sætte et billede på, hvad politikere og embedsmænd skal planlægge efter, påpeget, at allerede i 2050 kan Vancouver have et klima, der minder om det, San Diego i Californien 2.250 km længere mod syd oplever i dag.

Hvis modelberegningerne bliver til virkelighed, stiller det krav om tilpasning af forskellige former for infrastruktur, ligesom erhvervsudviklingen vil blive påvirket. Vancouver var vært for vinter-OL i 2010, men med varmere vintre kan sneen i de nærtliggende bjerge være afløst af ekstremregn til stor skade for såvel regionale økosystemer som den blomstrende turisme bl.a. i skisports-mekkaet Whistler et par timers kørsel mod nord.

Så hvor nationale regeringer, som fx. den amerikanske trækker i land og i langdrag, intensiverer storbyerne i C40 indsatsen med ambitiøse målsætninger og New York Borgmester Michael Bloomberg siger direkte "Washington kan ikke stoppe os"

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.