Klima og ressourcer SKRIV UD

COP24 – Når vi 1,5 graders-målsætningen?

af: Soffi Hildebrand, 03-12-2018
Af: Colourbox

COP24 er netop begyndt. Statsledere fra hele verden skal over de næste to uger nå til enighed om, hvordan den globale temperaturstigning holdes nede på to grader - og helst på de 1,5 grader. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil kæmpe for 1,5 graders-målsætningen.

Fra i dag og to uger frem mødes statsledere fra hele verden i Katowice i Polen til COP24-klimatopmødet. På COP24 skal der blandt andet udarbejdes et fælles regelsæt for, hvordan landene skal leve op til Parisaftalen, som har til formål at holde den globale temperaturstigning nede på 2 grader og helst på 1,5 grader.

Lars Chr. Lilleholt vil kæmpe for, at den globale temperaturstigning holdes nede på 1,5 grader, men han anerkender samtidig det store arbejde, der ligger forud for denne målsætning:

- Danmarks position er, at vi arbejder for halvandengradsmålsætningen. Der er bare desværre et stykke vej før, vi kommer dertil, hvor vi får hele verden med, forklarer ministeren i Altinget og fortsætter:

- Det er vores ambition på mødet, at vi får det fælles regelsæt bragt på plads, som er nødvendigt. Det er faktisk hele forudsætningen for, at vi kommer videre.

Danmark og EU skal gå forrest
Under COP24 vil Lars Chr. Lilleholt kæmpe for 1,5 graders-målsætningen:

- Jeg vil bidrage ved at dele danske løsninger og erfaringer med den grønne omstilling. Danmark og EU skal gå forrest, og derfor arbejder vi for, at EU på COP24 sender et klart signal om, at man er klar til at styrke sit bidrag til Paris-aftalen frem mod 2020.

Danmark og EU skal hermed gå forrest og på den presse omverdenen til at følge med:

- Vi (Danmark) udgør 0,1 procent af verdens CO2-udledning. Det, der virkelig flytter noget her, er at vi får EU til at flytte sig, at vi får lavet konkrete løsninger, og at vi presser hårdt på for at få FN-landene til at hæve niveauet.

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.