Inspiration SKRIV UD

Dansk virksomhed og Apple i samarbejde om intelligent vinduessystem

af: Rebecca Holck Rosenberg, 19-07-2018
Kilde: The VELUX Group

Den danske producent VELUX lancerer sammen med Apple og det franske ”smart home”-firma Netatmo et ovenlysvinduessystem, der selv sørger for at forbedre indeklimaet. Vinduessystemet baserer sig på sensorer og digitale registreringer og kan på denne måde åbne og lukke vinduer eller gardiner.

– Ovenlysvinduet tænker og handler på dine vegne, så du ikke behøver at bekymre dig, om der er for varmt, eller om luften er usund. Sensorer indenfor overvåger temperaturen, luftfugtigheden og CO2-koncentrationen i boligen og åbner og lukker automatisk for hele tiden at sikre det bedste indeklima, siger finansdirektør i VELUX Gruppen Peter Bang til EnergiWatch.

Vinduessystemet, Velux Active, kan justere indeklimaet automatisk, men det er også muligt at styre det gennem Apples HomeKit-system. Ved at koble ovenlysvinduerne til IoT kan systemet ud fra for eksempel vejrudsigten sørge for, at gardinerne er rullet ned, hvis der varsler en solrig morgen.  

Velux vil frem på et nyt marked af digitale løsninger

Det såkaldte ”smart home” eller det intelligente hjem er et fremvoksende marked. Globalt anslås værdien at stige fra 31,4 mia. dollar, som det er nu, til over 50 mia. dollar i 2022. Det skriver EnergiWatch. Det nye marked ønsker Velux at blive del af.

– Ved at tilføre smart-home funktioner og integrere vores kerneprodukter i de teknologiske muligheder, så bliver vi nu en del af denne voksende forbrugertrend, hvilket forhåbenligt vil forstærke vores produkters tiltrækningskraft på den lange bane, siger Peter Bang til EnergiWatch.

Velux Gruppen målretter i første omgang salget af det intelligente vinduessystem Europa og Nordamerika

Fakta: IoT

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.