Forsyning og VE SKRIV UD

Datacentre kan hindre danske klimamål

af: Soffi Hildebrand, 17-04-2018
Colourbox

Kommende datacentre skal selv betale for grøn strøm i Danmark. Greenpeace advarer, at danske klimamål kan komme i fare, hvis ikke regeringen stiller krav til datacentrene. 

Tarjei Haaland, klima- og energirådgiver hos Greenpeace, har kommenteret en ny analyse, som rådgivningsvirksomheden Cowi har udarbejdet for Energistyrelsen: "Regeringens egne klimamål og Danmarks bidrag til Paris-aftalen kommer i fare, hvis udenlandske datacentre ikke selv sørger for at skaffe sig tilstrækkelig grøn strøm". 

Ud fra analysen har Cowi vurderet, at kommende datacentre som Apple, Google og Facebook vil bruge op imod 17 procent af det samlede danske elforbrug i 2030. 

Regeringen skal kræve, at de store datacentre selv bidrager med grøn strøm, hvis Danmark skal nå sit mål om mindst 50 procent vedvarende energi i 2030: "Apple, Facebook og Google har for flere år siden lovet, at deres strømforbrug skal være 100 procent vedvarende energi," forklarer Haaland og fortsætter: 

"Hvis it-selskaberne virkelig skal leve op til det, må det betyde, at de selv bygger eller finansierer den ekstra grønne energi, der skal til". 

Hvis ikke datacentrene selv finansierer den ekstra strøm, så mener Haaland, at der risiko for, at der leveres sort strøm fra kul. 

Denne forudsigelse deler Ørsted ikke, som holder fast i deres kulfrie plan: "Vi er ved at udfase vores brug af kul, og fra 2023 vil vi være 100 procent kulfire. Det er en strategisk beslutning, da vi arbejder for en verden på udelukkende vedvarende energi, og beslutningen påvirkes ikke af forskellige senarier for driftsøkonomi" forklarer Ulrik Stridbæk, chef for energiøkonomi i Ørsted, til Altinget.

Stridbæk fortsætter: "Vi mener, at stigende elforbrug må dækkes ved at stimulere investeringer i grønne energiformer".

Kilde: EnergiWatch og Altinget

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.