Energibesparelser SKRIV UD

Energiforbruget steg i første kvartal af 2018

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 16-05-2018
Foto: Colorbox

Det faktiske energiforbrug er 3,8 pct. højere i 1. kvartal 2018 sammenlignet med 1. kvartal 2017. Stigningen i energiforbruget i de første tre måneder af 2018 dækker over, at forbruget af vedvarende energi, naturgas, kul og olie steg henholdsvis 6,5 pct., 5,2 pct., 4,6 pct. og 0,2 pct. sammenlignet med samme periode året før.

Der var en nettoeksport af el i 1. kvartal 2018 på 1068 TJ, svarende til 3,1 pct. af den samlede danske elforsyning. Når der korrigeres for brændselsforbrug knyttet til udenrigshandel med elektricitet, steg energiforbruget i 1. kvartal 2018 med 3,8 pct. i forhold til samme periode året før.

 

Stigningen i forbruget af vedvarende energi skyldes især en stigning i forbruget af biomasse på de centrale værker 1. kvartal 2018.

Biomassen anvendes i overvejende grad til kraftvarme­produktion på de centrale værker, og forbruget følger derfor i vid udstrækning forbruget af fjernvarme. Den fortsatte stigning i forbruget af biomasse skyldes en igangværende omlægning fra kul til biomasse på flere af værkerne.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.