Forsyning og VE SKRIV UD

Energistyrelsen åbner det første teknologineutrale udbud

af: Rebecca Holck Rosenberg, 27-09-2018
Kilde: Colourbox

Det første teknologineutrale udbud i Danmark åbner i dag, den 27. september 2018, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Indtil den 26. november 2018 er det muligt at afgive tilbud til støtte til solceller, landvindmøller og åben-dør-havvindmøller.

I år udbydes 254 millioner kroner (2018-priser), men i alt er der afsat 842 millioner kroner til teknologineutrale udbud. Energistyrelsen forventer, at det vil dække projekter med en samlet kapacitet på 140 MW, hvilket vil dække over cirka 100.000 husstandes strømforbrug om året.

Der er fastsat et budloft på 13 øre/kWh. Støtten gives i form af et pristillæg oven i el-prisen i en periode på 20 år. 

Mere konkurrence på det grønne marked

Formålet med det teknologineutrale udbud er at skabe konkurrence for leveringen er grøn energi. Der konkurreres på denne måde om at producere mest energi for færrest penge.

– Målet er, at vedvarende energi skal kunne klare sig på markedsvilkår. Der er vi ikke helt endnu, siger Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til Ritzau og fortsætter:

– Jeg håber dog, at dette teknologineutrale udbud bliver en god generalprøve, som kan give et praj om, hvor langt vi er fra målet, inden vi søsætter de endnu større udbud, som Folketinget har besluttet med energiaftalen, siger han

Det teknologineutrale udbud er del af en aftale, der blev indgået af regeringen og Dansk Folkeparti i september sidste år.

Flere udbud i sigte

Ifølge Jyllands-Posten er det planen, at der skal holdes årlige udbud frem til 2024.

Resultaterne fra denne runde planlægges at blive offentliggjort i december i år.

Projekterne, der gives støtte til, skal kunne nettilsluttes inden for to til fire år efter pristillægskontrakten er indgået.

Du kan indsende dit tilbud på udbudsportalen.

Kilde: Energistyrelsen og Jyllands-Posten

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.