Politik og regler SKRIV UD

Energitilsynet præsenterer ny vejledning om udbud og markedsmæssighed på energispareområdet

af: Ulrik Blaabjerg, 29-06-2018
Foto: Colourbox

Energitilsynet har udsendt en ny vejledning til net- og distributionsvirksomhederne på el-, gas- og fjernvarmeområdet om hvordan de bedst sikrer, at forsyningslovenes krav om markedsmæssighed opfyldes, når de indgår aftaler med deres søsterselskaber eller andre koncern- eller interesseforbundne selskaber via udbud på energispareområdet. 

At en aftale er markedsmæssig betyder, at den er indgået til samme pris og på samme vilkår, som kunne være opnået mellem uafhængige parter. Regelsættet henviser til OECD’s såkaldte ”transfer pricing guidelines”.

Energitilsynet har bemærket at mange net- og distributionsvirksomheder bruger udbud, når de indgår aftaler om energibesparelser. Virksomhederne og offentligheden har samtidig udvist stor interesse for, om udbuddene rent faktisk fører til en markedsmæssig pris.

Kravet om markedsmæssighed kan opfyldes på flere måder bemærker Energitilsynet, herunder at afholdelse af udbud under visse betingelser kan bruges som markedsprøvning, når der laves aftaler om energibesparelser. På den baggrund anser Energitilsynet det som en vigtig opgave at vejlede om reglerne. 

Den nye vejledning omhandler de overordnede principper som en udbudsproces skal overholde, for at udbuddet kan ses som en markedsprøvning af priser og vilkår, der kan bruges som dokumentation for, at forsyningslovenes krav om markedsmæssighed er opfyldt. Vejledningen beskriver ligeledes de overordnede krav, der stilles til sammenlignelighed, for at priser og vilkår fra udbud kan anvendes som dokumentation for markedsmæssighed. 

Kilde: Pressemeddelelse fra Energitilsynet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.