Inspiration SKRIV UD

ESCO-projekt i Skanderborg viser besparelser for 5,8 mio. kr.

af: Rebecca Holck Rosenberg, 25-07-2018
Kilde: Colourbox

Et energibesparelsesprojekt mellem Skanderborg Kommune, Kemp & Lauritzen og Flexcon har givet energibesparelser i 100 af kommunens bygninger for 5,8 mio. kroner om året. Det oplyser ESCO-partnerne i en video på Youtube. Projektet startede i 2011, hvor Skanderborg Kommune havde et ønske om at spare 5,4 mio. kroner årligt.

En del af projektet er implementeringen af det såkaldte CTS-system, som står for Central Tilstandskontrol og Styring, der skal styre, regulere og optimere energiforbruget.

Flexcon har derfor installeret en fælles server, som gør det muligt for kommunen at overvåge energiforbruget samlet for alle bygningerne. I Youtube-vidoen udgivet af Belimo Danmark fortæller de, at energibesparelserne opnås gennem behovstyring.

Projektets parter kunne som udgangspunkt garantere en årlig besparelse på 4,4 mio. kroner. Resultaterne fra ESCO-projektet i Skanderborg Kommune er derfor højere, end der først blev garanteret for.

Som underleverandører til projektet indgår også Belimo, Danfoss og Grundfos.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.