Forsyning og VE SKRIV UD

EU hæver målsætningen for vedvarende energi

af: Ulrik Blaabjerg, 14-06-2018
Foto: Colourbox

Målsætningen for vedvarende energi i EU hæves efter at parterne er blevet enige om en ny målsætning på 32 procent i 2030. Samtidig indføres der en særskilt målsætning for transportsektoren for at fremme elbiler, beretter Altinget.

32 procent vedvarende energi i 2030 er dermed den nye målsætning med mulighed for at opjustere målsætningen senest i 2023. Som en del af aftalen er der desuden blevet sat en specifik målsætning for vedvarende energi i transportsektoren der skal være med til at fremme grønne transportmidler som el- og brintbiler. I Danmark er målsætningen imidlertid stadig 50 procent vedvarende energi i 2030 og den nye EU-aftale vil formentlig ikke have indvirkning på denne. 

I Dansk Energi vækker den nye aftale glæde fortæller Viceadministrerende direktør Anders Stouge: ”Dagens aftale betyder, at medlemslandene skal i gang med at bygge en masse vedvarende energi. Det er vi gode til i Danmark, hvor 70 procent af elforbruget er dækket med vedvarende energi. En tommelfingerregel er, at når EU øger sit mål om vedvarende energi med ét procentpoint, øges danske eksportindtægter med 2,5 milliarder" lyder det i en pressemeddelelse.

Aftalen skal nu formelt godkendes af EU's nationale ambassadører og i Europa-Parlamentet, inden den træder endeligt i kraft.

Kilde: Altinget

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.