Klima og ressourcer SKRIV UD

Europaparlamentet vedtager reform af kvotehandelssystemet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-02-2018
Foto: Colorbox

I sidste uge godkendte Europaparlamentet en reform af CO2-kvotehandelssystemet, der hæver prisen på CO2-udledningen.

I følge Altinget går reformen ud på, at der hvert år sættes færre CO2-kvoter på det europæiske marked, og at man over tid skruer yderligere ned for kvoteproduktionen. Der er i reformen indskrevet en mulighed for, at man i 2023 kan revurdere den hastighed, EU nedsætter kvoteproduktionen med.

Reformen, der blev vedtaget med 535 stemmer for og 104 imod, betyder, at der fra 2021 hvert år skal udstedes 2,2 procent færre klimakvoter i Europa i forhold til udgangspunktet. Én kvote svarer til ét ton CO2.

I Dansk Energi er man ikke imponeret over resultatet, Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi, udtaler til Altinget

"De gør ikke noget alvorligt ved kvotesystemet for at få rettet op på det og hævet prisen til de 25 euro, der er skæringspunktet for, at kvoterne skal få effekt," og han fortsætter ”Gad vide, hvor længe vi skal drøfte kvotesystemets sundhedstilstand, inden vi gør noget alvorligt ved det." 

Tirsdagens godkendelse fra Europa-Parlamentets er det næstsidste skridt på vejen mod en endelig vedtagelse, da medlemslandenes ministre og EU-kommissærerne allerede har meldt deres støtte.

Det er forventningen, at forslaget vedtages endeligt, når EU's klimaministre mødes til marts. 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.