Energibesparelser SKRIV UD

Fald i energiforbruget

af: Soffi Hildebrand, 20-11-2018
Af: Colourbox

I sidste uge offentliggjorde Energistyrelsen Danmarks energiforbrug for de første ni måneder af 2018. Opgørelsen viser, at der var et marginalt fald i energiforbruget sammenlignet med sidste år.

I de første ni måneder af 2018 faldt det faktiske energiforbrug med 0,6 pct. sammenlignet med 2017. Forbruget af naturgas, olie og vedvarende energi faldt, hvorimod forbruget af kul steg sammenlignet med sidste år.

Opgørelsen for vedvarende energi er resultatet af en lavere vindkraftproduktion, et lille fald i de centrale værkers forbrug af biomasse, samt en stigning i elproduktionen af solceller.

Samlet set faldt det faktiske energiforbrug for vedvarende energi med 0,4 pct. i de første ni måneder af 2018 sammenlignet med 2017. 

Varm sommer
Den danske vindkraftproduktion led under de varme og tørre sommermåneder, hvilket betød at produktionen var 4 pct. lavere sammenlignet med 2017.

Energistyrelsens opgørelse viser samtidig, at kulforbruget i de første ni måneder af 2018 steg med 2,6 pct. sammenlignet med sidste år.

Derudover var elproduktionen fra solceller 26,2 pct. højere i 2018 sammenlignet med 2017. Denne udvikling skyldes de solrige sommermåneder, hvor der var langt flere solskinstimer i de første ni måneder af 2018 modsat året før. 

Du kan læse mere om Energistyrelsens opgørelse her. 

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.