Politik og regler SKRIV UD

Finansministeren vil have afgiftssystemet på energipolitikken til eftersyn

af: Ulrik Blaabjerg, 09-02-2018
Foto: Colourbox

Det nuværende afgiftssystem i energipolitikken bremser den grønne omstilling, og skal derfor have et eftersyn. Det er udmeldingen fra finansminister Kristian Jensen (V).

Prisen på vedvarende energi skal blandt andet længere ned i pris, og strømmen skal bruges til mere, hvis det står til regeringen forklarede Kristian Jensen ifølge Dansk Energi på en konference igår på Christiansborg: "Vi har ikke haft en omkostningseffektiv energipolitik i Danmark. Men nu er der et momentum, som vi skal udnytte. Prisen på grøn energi er faldet markant, og vi skal sørge for at vedvarende energi står så stærkt, at det kan komme til at klare sig helt uden støtte. Desuden skal vi kigge på vores afgiftssystem, da det i dag bremser den grønne omstilling", lød det blandt andet fra ministeren.

Ifølge Dansk Energi nævnte Finansministeren, at reduktionen af elvarmeafgiften, der faldt på plads inden jul, skal gøres permanent efter 2020, og at man desuden ikke vil afvise, at en reduktion af elafgiften også kan komme i spil. Samtidig brugte han ifølge Dansk Energi lejligheden til at huske forsamlingen på, at energipolitikken skal finansieres på en helt ny måde, da PSO-afgiften er afskaffet. Derfor skal pengene til energipolitikken fremover findes på finansloven på lige fod med andre politikker.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.