Politik og regler SKRIV UD

Fjernvarmeværker får 4,2 mio. kroner til store varmepumper

af: Rebecca Holck Rosenberg, 20-12-2018
Kilde: Colourbox

Fire fjernvarmeværker har fået tilskud af Energistyrelsen på i alt 4,2 mio. kroner til at installere varmepumper. De støttede varmpumpeanlæg har en kapacitet på i alt 5,4 MW. Det svarer til levering af varme til 1.500 husstande.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Denne omgang var sidste runde i tilskudsordningen til decentrale kraftvarmeværker i forbindelse med grundbeløbets bortfald i udgangen af 2018.

Tilskudsordningen startede i 2017 og fungerede som en hjælp til omstillingen efter støtten i form af grundbeløbet til kraftvarmeværkerne ville stoppe. Omstillingen – gennem for eksempel installation af varmepumper – skal blandt andet forhindre elpriserne i at stige efter kraftvarmeværkerne mister deres støtte.

I alt har Energistyrelsen gennem tre ansøgningsrunder til tilskudsordningen mellem 2017 og 2018 støttet 33 varmepumpeprojekter med en samlet etableringsstøtte på i alt 51,3 mio. kroner.

I denne runde er det Glyngøre Fjernvarme, Skårup Fjernvarme, Frifelt Roager Kraftvarmeværk og Langå Varmeværk, der er blevet tildelt tilskud fra omkring 123.000 kroner til lidt over to mio. kroner til varmpumper med en kapacitet på mellem 0,124 MW og 2,9 MW.

Projekterne i de fire fjernvarmeværker forventes at begynde i løbet af de næste måneder og være i drift i starten af 2020.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.