Energibesparelser SKRIV UD

Flere kommuner har indhentet klimamål

af: Soffi Hildebrand, 16-04-2018
Colourbox

Flere kommuner i Region Sjælland har, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, målsat, at CO2-udledningen skal reduceres med 2-3 procent årligt. Fire kommuner har allerede nået denne målsætning.

Holbæk, Stevns, Vordingborg og Lolland er de fire kommuner, som har nået deres klimamål før tid. Klimamålene er skabt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, hvor kommunerne skal reducere deres årlige CO2-udledning med 2-3 procent.

Denne CO2 reducering er skabt:"med tiltag som konvertering af varmekilde fra olie til varmepumpe eller fjernvarme, udskiftning af cirkulationspumper og efterisolering" citeret fra TV ØST. 

Lolland Kommune: 44 millioner sparet
Siden år 2008 har Lolland Kommune igangsat en række tiltag, med målet om at reducere kommunes CO2-udledning.

Peter Sarka fra Lolland Kommune forklarer, hvordan bygningerne i kommunen er blevet energimærket: "Vi har fået et eksternt firma, som ser på alle energiforhold og derefter vurdere bygningerne med bogstaver fra A til E, men firmaet kommer også med forslag til forbedringer" og han fortsætter:

"Da det er svært at skaffe sig et overblik over kommunens energiforbrug, har vi også valgt at investere i software til at aflæse el, vand og varme" citeret fra TV ØST. 

Peter Sarka forklarer, hvordan denne indsats har sparet Lolland Kommune omkring 44 millioner kroner gennem årene. Pengene er gået til kommunekassen. 

Kommunerne skal gå forrest
Peter Sarka mener, at kommunerne bør gå forrest, når det drejer sig om at forbedre klodens klimaudfordringer: "Hovedformålet er at blive grønnere, og heri er økonomien en sidegevinst" citeret fra TV ØST.

En holdning som professor Eigil Kaas fra Niels Bohr Instituttet deler: "Alle skal gøre en indsats. At nedsætte forbruget med eksempelvis to procent årligt er en måde at sætte realistiske mål" citeret fra TV ØST. 

Kilde: TV ØST

 

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.