Klima og ressourcer SKRIV UD

Hvordan kan vi udnytte gyllen bedre?

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-10-2018
Kilde: Colourbox

Transportsektoren er en stor del af det samlede CO2-udslip.

Til arrangementet ”Optimering: Brugen af grønne energikilder til transportsektoren” sætter IDA Mechanical i samarbejde med Energiforum Danmark og DI Energi fokus på at gøre transporten grøn.

DTU og Envidan vil blandt andet fortælle om, hvordan biogas kan udnyttes optimalt med bæredygtig teknologi baseret på gylle.

I programbeskrivelsen forklares det, at teknologien, AMMONOX, især kan nedsætte udslippet af NOx-gasser fra benzin-motorer og ’booste’ en mere økonomivenlig og grønnere biogasproduktion.

Arrangementet afholdes på Kalvebod Brygge i København den 13. marts 2019. Det er gratis at deltage, men med et ’no show’-gebyr på 200 kroner.

Fremtidens energi

DTU vil også på arrangementet holde et oplæg om det såkaldte polygenerationsanlæg, som de kalder fremtidens energianlæg.

Polygenerationsanlægget er et svar på de udfordringer der er ved at introducere vedvarende energikilder i den tunge transport.

– Nogle af de helt store udfordringer i fremtidens energisystem bliver indpasning af store mængder sol og vind i elsystemet samt fremstilling af brændstof til den tunge del af transportssektoren. På DTU har en gruppe forskere set nærmere på, hvor såkaldte polygenerationsanlæg kan løse de udfordringer, skriver IDA i programbeskrivelsen.

Læs mere om arrangementet og programmet her.

Tid: Onsdag d. 13. marts 2019, klokken 16:45 – 20:00

Sted: Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Pris: Gratis, ’no show’-gebyr på 200 kr.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.