Energibesparelser SKRIV UD

Tiltag skal forbedre udbyttet af energimærkning

af: Soffi Hildebrand, 14-05-2018
Af: Colourbox

Energistyrelsen har netop gennemført et initiativ i samarbejde med KL, Danske Regioner, Bygningsstyrelsen samt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som skal bibringe med viden om, hvordan energimærkningen kan skabe energieffektiviseringer i offentlige bygninger.

Energistyrelsen har gennemført dette initiativ på baggrund af en kritik fra bygningsejere. Kritikken lyder på, at energimærkningerne i dag, ikke anvendes effektivt nok, og at disse i højere grad bør anvendes som et redskab til at gøre bygningerne energieffektive. 

Epinion har udarbejdet en rapport, der giver et overblik over erfaringerne med energimærkningen. Her tegnes et billede af, at offentlige aktører, kun i et begrænset omfang, anvender energibesparende tiltag fra mærkerne. Med afsæt i denne rapport har Teknologisk Institut udformet en rapport, som bibringer med konkrete foreslag til, hvordan energimærkningen kan anvendes som et redskab til energieffektiviseringen og vedligeholdelsen af offentlige bygningsporteføljer.

Nogle af disse foreslag, som rapporten bibringer, kan anvendes inden for de gældende regler. Energistyrelsen forklarer derimod, at andre forslag vil kræve ændringer på forskellige områder; "Nogle anbefalinger vil kræve IT-udvikling og bedre integration af data, andre kræve ændringer i regelsættet samt en juridisk vurdering i forhold til bygningsdirektivets rammer". 

Energimærkning og bygningsvedligehold skal tænkes sammen 
I rapporten udformet af Teknologisk Institut forklares det, at såfremt energimærkningen skal skabe energibesparelser, så må mærkningen indgå i processen omkring bygningsvedligehold. 

Energistyrelsen forklarer: "De offentlige bygningsejere skal opleve en højere grad af nytteværdi af energimærkningen – frem for at se energimærkningen som blot en lovpligtig aktivitet, der gennemføres uafhængigt af vedligehold og handlingsplaner for bygningerne." Dette initiativ vil være en del af processen om at udvikle et fremtidigt energimærke.

Energistyrelsen samarbejder med aktører i branchen, for at opnå en forståelse for energimærkningens muligheder og barrierer. Derudover forklarer Energistyrelsen, at de; "drøfte mulighederne for i højere grad at lade data understøtte et digitaliseret energimærke". 

Kilde: Energistyrelsen. 

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.