Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Innovation skal løse falske energimålinger

af: Rebecca Holck Rosenberg, 22-08-2018
Kilde: Energiforum Danmark

Nye løsninger på energiområdet bliver fremvist på foreningen Energiforum Danmarks fjerde årlige netværkskonference.

Konferencen fokuserer i år på at bruge de rigtige data på den rigtige måde for at sikre, at energien bliver anvendt på den bedst mulige måde. Som noget nyt i år fungerer konferencen også som et udstillingsvindue for de bedste innovative koncepter for energioptimering.

Det er Energiforum Danmark, der uddeler Innovationsprisen for den bedste tekniske løsning til at bruge energien i bygninger optimalt.

I Energiforum Danmark ønsker vi at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til at disse udbredes i branchen generelt,” siger formand for Energiforum Danmarks bestyrelse Lars Thygesen.

Innovationsprisen bliver uddelt på konferencen den 25. oktober 2018 på den meget passende lokation ”Innovationsfabrikken” i Kolding. Både deltagerne på konferencen og et dommerpanel vil stemme om vinderen af prisen.

”Vi kommer til at se efter løsninger, der ikke bare anvender teknologi for teknologiens skyld, men som adresserer et ægte behov og løser det på en elegant måde,” siger innovationsekspert Mads Thimmer, som er en af dommerne i konkurrencen om Innovationsprisen. Han vil også være med til at åbne konferencen med et indlæg om energistyring på den digitale verdens vilkår.

Hold øje med datoen! Dit firma eller din organisation kan sende jeres bud på det mest innovative energikoncept ind til Energiforum Danmark fra den 5. september 2018.

’Fake news’ i energimålinger

Udstillingen af de innovative energiidéer kommer i sammenhæng med konferencens tema ”Act on Facts”. Her åbnes der på baggrund af en række indlæg en diskussion om, hvordan man som firma eller organisation bruger sine data til at finde ud af, på hvilken måde man bedst bruger sin energi.

”Det er ikke ualmindeligt, at projekter og gode initiativer tager afsæt på forkerte grundlag – måske forkerte eller slet ingen data eller målinger,” siger Lars Thygesen.

Konferencen vil bestå af fire spor, som hver giver sit bud på, hvordan man måler, styrer og bruger data om energioptimering og energiforbrug. Blandt andet vil Preben Gramstrup fra fm3.dk stille op med et inspirationsindlæg om ’kloge kvadratmeter’.

”Kloge kvadratmeter er kælenavn for porteføljestyring og optimering af arealer ved hjælp af nøgletal og benchmarking. Det er dyrt leje eller eje arealer, der ikke bliver udnyttet eller anvendt optimalt. Derfor skal man være opmærksom på, at man ikke er for doven, forfængelig eller ligeglad med, hvilke energi- og brugsnøgletal man vælger at bruge” siger indehaver af fm3.dk Preben Gramstrup.

I indlægget vil han forklare, hvordan man undgår ’de syv dødssynder’ i benchmarking for at optimere sine bygningsarealer.

Sidste tilmeldingsdag til Energiforum Danmarks Netværkskonference er den 17. oktober 2018 og sker via dette link: https://www.energiforumdanmark.dk/kursusoversigt/2510-netvarkskonference-2018-innovationsfabrikken-i-kolding/

Kontakt for mere information:

Dorte Nørregaard Larsen

Mail: info@energiforumdanmark.dk

Telefon: 38 34 30 40

Mobil: 40 74 30 40

Om Energiforum Danmark

Energiforum Danmark er en videnbank og et forum, hvor medlemmer udveksler erfaringer, og får ideer til bedre udnyttelse af energien. Energiforum Danmark har eksisteret siden 1982 og er med godt 500 aktive medlemmer fra 350 forskellige offentlige og private virksomheder et af landets mest erfarne professionelle netværk for viden om energiløsninger, der fører til varig reduktion af energiforbruget. Læs mere på www.energiforumdanmark.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.