Inspiration SKRIV UD

Klimavenlige skraldebiler i Aarhus Kommune

af: Soffi Hildebrand, 14-03-2018
Af: Aarhus Kommune

Aarhus Kommune har netop udskiftet transporten til affaldsindsamling med nye CO2-neutrale biler.

Der bliver kørt en del kilometer i de biler, som henter aarhusianernes storskrald, med omkring 200 afhentninger om dagen. De fire biler som står for afhentning af storskrald, er blevet udskiftet med CO2-neutrale biler. 

”Vi indsætter 2 el-hybrid biler, der inden for Ringgaden kører på el. De skal ind i Aarhus’ små gader og hente storskrald. I de større gader er det biler, der kører på 2. generations biodiesel, som henter aarhusianernes storskrald” siger Lene van der Raad, der er chef for Affald i AffaldVarme Aarhus.

Dette tiltag er en del af Aarhus Kommunes klimastrategi, hvor målet er at omstille deres vognpark til CO2-neutrale køretøjer senest i år 2030. Af den årsag har AffaldVarme Aarhus fokus på, hvordan udbud kan bidrage til at skubbe på udviklingen.

”I dette tilfælde var det en del af udbuddet, at leverandørerne skulle komme med bud på, hvordan de kunne understøtte kommunens klimastrategi. Og i sidste ende var det afgørende, at det var det mest klimavenlige tilbud som vandt opgaven de næste 3,5 år” siger Lene van der Raad.

Udover bilerne som henter storskrald, er også de nye todelte skraldebiler drevet af biodiesel.

Kilde: Aarhus Kommune

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.