Klima og ressourcer SKRIV UD

Mindre usikkerhed om hvor meget varmere kloden bliver

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-01-2018
Foto: Colorbox

Hvor tidligere beregninger af den globale temperaturstigning, i følge FNs klimapanel, før lå på mellem 1,5-4,5 grader, har et nyt studie indsnævret feltet til mellem 2,2 og 3,4 grader. En af forskerne bag studiet, Peter Cox fra University of Exeter, skriver i en mail til Videnskab.dk:

"Vores smallere estimat for fremtidens globale temperaturstigninger betyder, at de helt lave estimater formentlig ikke kommer til at ske, så vi er i hvert fald nødsaget til at gøre noget for ikke at komme over IPCC’s mål om en temperaturstigning på kun to grader celsius, samtidig viser vi også, at estimaterne i den høje ende også er usandsynlige. Det er stadig ikke for sent at komme under to grader, hvis vi gør nok for at holde CO2-niveauerne under en fordobling af de præindustrielle niveauer,"

I følge Energiwatch, vurderer man i DMI, at det nye studie har stor troværdighed. Martin Stendel fra DMI mener desuden, at det er positivt at usikkerheden er mindsket og han udtaler til Energiwatch:

"Nogle klimamodeller har høje estimater for klimaets sensitivitet over for CO2-udledningen, mens andre har lave estimater. Dette studie tager estimaterne i den høje og lave ende væk, hvilket gør, at vi kan konkludere, at nogle klimamodeller giver mindre sandsynlige fremskrivninger for fremtidens klima end andre. Derfor er studiet ganske relevant"

 

Kilde: Energiwatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.