Klima og ressourcer SKRIV UD

Mindre usikkerhed om hvor meget varmere kloden bliver

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-01-2018
Foto: Colorbox

Hvor tidligere beregninger af den globale temperaturstigning, i følge FNs klimapanel, før lå på mellem 1,5-4,5 grader, har et nyt studie indsnævret feltet til mellem 2,2 og 3,4 grader. En af forskerne bag studiet, Peter Cox fra University of Exeter, skriver i en mail til Videnskab.dk:

"Vores smallere estimat for fremtidens globale temperaturstigninger betyder, at de helt lave estimater formentlig ikke kommer til at ske, så vi er i hvert fald nødsaget til at gøre noget for ikke at komme over IPCC’s mål om en temperaturstigning på kun to grader celsius, samtidig viser vi også, at estimaterne i den høje ende også er usandsynlige. Det er stadig ikke for sent at komme under to grader, hvis vi gør nok for at holde CO2-niveauerne under en fordobling af de præindustrielle niveauer,"

I følge Energiwatch, vurderer man i DMI, at det nye studie har stor troværdighed. Martin Stendel fra DMI mener desuden, at det er positivt at usikkerheden er mindsket og han udtaler til Energiwatch:

"Nogle klimamodeller har høje estimater for klimaets sensitivitet over for CO2-udledningen, mens andre har lave estimater. Dette studie tager estimaterne i den høje og lave ende væk, hvilket gør, at vi kan konkludere, at nogle klimamodeller giver mindre sandsynlige fremskrivninger for fremtidens klima end andre. Derfor er studiet ganske relevant"

 

Kilde: Energiwatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.

Energiwiki.dk

Danmarks største online videnbank om rationelle energibesparelser. Du finder råd, vejledninger og dokumenterede løsninger inden for planlægning, implementering, drift og modificering
Mere »