Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Netværkskonferencen 2018: Christél Pedersen

Energiledelse er forandringsledelse

af: Soffi Hildebrand, 05-09-2018
Grafik: Energiforum Danmark. Foto: Julie Malmstrøm

Netværkskonferencen 2018 løber af stablen d. 25. oktober, men inden da bringer Energiforum Danmark en række artikler om konferencens indlægsholdere. Den næste i rækken er Christél Pedersen fra Substantia, som vil tale om energiledelse som forandringsledelse. Oplægget fokuserer på energiledelse set i en konstant foranderlig verden, hvor Christél Pedersen blandt andet mener, at det er vigtigt at tage aktivt stilling til forandringerne i sin organisation, samt sætte medarbejderne i fokus, da det kan skabe mere vellykkede forandringer i praksis. 

Til Netværkskonferencen 2018 vil Christél Pedersen tale om, hvilke udfordringer der kan opstå, når en organisation skal gennemføre en række forandringer. Hun vil i denne sammenhæng bibringe med gode råd, heriblandt at aktivt tage stilling til forandringerne, fremfor passivt at lade forandringer slå til:

- At lykkes med forandringer på den lange bane handler bl.a. om at skabe en bevægelse fra at tænke passivt om forandringer, noget skal gøres, til at tænke aktivt om forandringen, nogen skal gøre noget. At skabe denne bevægelse kræver involvering, lyst til at lære nyt og ejerskab blandt de involverede parter, og hun fortsætter:

- Vi skal lære at være i en konstant forandringsproces og hvis vi ikke lære det, er vi, og vores organisationer, i fare for at blive forældet. Vi skal altså alle lære at forholde os aktivt skabende, og ikke blot passivt, til de mange forandringer samtidig med at vi også passer og styrker den daglige drift.

Derudover handler det om at involvere den enkelte medarbejder under forandringerne. Christél Pedersen forklarer, hvordan der er en tendens til, at der kun fokuseres på organisatoriske strukturer, tekniske foranstaltninger mv., når forandringer i en organisation skal gennemføres. Mindst ligeså vigtigt er det at huske medarbejderne, for hvem forandringerne typisk vedkommer mest i hverdagen.

- Ved at rette fokus mod de berørte medarbejdere og i stedet for primært, og lidt karikeret, at betragte dem som passive modtagere af informationer om forandringer, så skal vi lære at tænke om dem og behandle dem som afgørende strategiske bidragsydere, som vi gør til aktive aktører i vores forandringsprocesser. Derved vil vi opnå langt større succes med vores forandringer.

Du vil gå fra workshoppen med konkrete idéer til, hvordan du kan tænke anderledes om at initiere og gennemføre forandringer. Du får også indsigt i, hvordan forandringer kan anskues som læringssituationer og hvordan ledelse af forandringer kan bidrage til at skabe en mere lærende og nysgerrig organisation, der er bedre rustet til at agere under konstante forandringer.

Oplægget giver også et bud på, hvordan vi kan forstå nogle af de udfordringer og paradokser, der gemmer sig bag temaet for netværkskonferencen, nemlig ”Act on facts”.

Christél Pedersen er indehaver af Substantia, et konsulentfirma der har særlig fokus på at skabe bæredygtige forandringer gennem strategisk læring og ledelse. Hun har arbejdet med strategisk kompetenceudvikling, facilitering af innovative processor samt lederuddannelser i mere end 15 år. Derudover er Christél Pedersen ansat som ekstern lektor på Institut for Læring og Filosofi på AAU.

Christél Pedersen holder sit indlæg; ”Energiledelse er forandringsledelse – tip til at klæde organisationen på” i spor 3, som forløber to gange over dagen, nemlig kl. 13:00 til 14:00 og igen kl. 14:30 til 15:30. Du kan tilmelde dig netværkskonferencen og læse mere om programmet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.