Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Netværkskonferencen 2018: Finn Mørch Nielsen

Holistiske samarbejdsformer

af: Soffi Hildebrand, 19-09-2018
Af: Grafik; Energiforum Danmark. Foto: Julie Malmstrøm

Som opvarmning til Netværkskonferencen 2018 bringer Energiforum Danmark en artikelserie om nogle af konferencens indlægsholdere. Den næste og sidste i rækken er Finn Mørch Nielsen fra Niras, som under konferencen vil tale om den holistiske tilgang, hvor tillid og åben dialog er vejen frem.

Der stilles krav til nye samarbejdsformer i arbejdet med energirenovering og energioptimering, som fortsat er forbundet med stigende foranderlighed og kompleksitet. Derfor udtaler Finn Mørch Nielsen:

- Når noget ikke virker, så gør noget andet.

Under Netværkskonferencen 2018 vil Finn Mørch Nielsen tale om den holistiske tilgang, med målet om at præsentere et alternativ til branchens fastlåste adfærd og tilgang. Med mere end 30 års erfaring i byggebranchen har Finn Mørch Nielsen observeret, hvordan involverede interessenter ofte varetager egne interesser uden fokus på det overordnede projekts mål – det holistiske mål.

Finn Mørch Nielsen har erfaret, at de gammelkendte arbejdsformer skaber gentagende konflikter inden for økonomi, tid samt kvalitet, ligesom stress, angst og depression er nogle af de menneskelige konsekvenser heraf.

- Dette er ofte begrundet af en samarbejdsform, hvor løsningen på projekterne er sammensat af meget komplekse aftaleindgåelser, hvor der efterfølgende kastes megen energi i analyser af egne ’små’ delopgaver, set i forhold til det samlede projekts holistiske mål, forklarer Finn Mørch Nielsen.

Finn Mørch Nielsen mener derimod, at der skal skabes et motiverende og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor eventuelle udfordringer diskuteres løbende gennem en åben dialog.

- Der skal skabes tiltro til, at mennesker faktisk går på arbejde, for at gøre det bedste de kan, og ikke for bevist at genere nogen, mener Finn Mørch Nielsen.

Gennem en holistisk tilgang frigives desuden mange ressourcer til at gennemtænke fremadrettede processer:

- På denne måde får man mulighed for at optimere igennem hele processen, i stedet for at holde sig stringent til det der nu en gang er tegnet, beskrevet og aftalt, forklarer Finn Mørch Nielsen.

Finn Mørch Nielsen er chefkonsulent ved Niras. Han gennemfører i dag sine projekter ud fra en egenudviklet holistisk samarbejdsform med fokus på kommunikation, samarbejde, motivation, tillid samt relationer. Det har vist sig at have positive effekter på værdiskabelsen for alle involverede parter.

Finn Mørch Nielsen holder sit indlæg; ’Er holistiske samarbejdsformer vejen frem?’ i spor 3, som forløber to gange over dagen fra 13:00 til 14:00 og igen fra 14:30 til 15:30. Du kan tilmelde dig konferencen og læse mere om programmet her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.