Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Netværkskonferencen 2018: Preben Gramstrup

Portføljestyring og optimering af arealer

af: Soffi Hildebrand, 30-08-2018
Grafik: Energiforum Danmark. Foto: Julie Malmstrøm

Som opvarmning til Netværkskonferencen 2018 vil Energiforum Danmark bringe en række artikler om de forskellige indlægsholdere i løbet af august og september måned. Temaet for dette års netværkskonference er ”Act on facts”, hvor det handler om at anvende de rigtige data på den rigtige måde, og på den måde sikre at energien anvendes optimalt.

Den første indlægsholder vi præsenterer er Preben Gramstrup fra fm3.dk, der i sit oplæg vil diskutere nøgletal til benchmarking i forhold til porteføljeoptimering. Udvælges de rigtige nøgletal, eller er vi for dovne?

Netværkskonferencen 2018 løber af stablen torsdag d. 25. oktober og blandt de forskellige indlægsholdere er Preben Gramstrup, som er driftsrådgiver og indehaver af fm3.dk. Preben Gramstrup har mange års erfaring indenfor et bredt spektrum af bygge- og ejendomsbranchen, men har især haft fokus på driftsherrerådgivning og ejendoms- og servicerelateret Facilities Management. Han har rådgivet flere kommuner og store bygningsejere om ejendomsstrategier og porteføljeoptimering.

Preben Gramstrup vil i sit indlæg fokusere på de kloge m² og de 7 dødssynder for benchmarking, med målet om at inspirere og udveksle erfaringer. For at sikre at arealerne i en bygning udnyttes optimalt, bør der udvælges de rigtige nøgletal til benchmarking, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Preben Gramstrup mener ikke, at der altid udvælges de rigtige nøgletal, som kan anvendes til porteføljeoptimering. Han ser dovenskab som en af de syv dødssynder:

- Energiforbrug bliver ofte målt i energi pr. m² f.eks. elforbrug er kWh/m², men det er jo nemt fremfor kWh pr. bruger eller kWh pr. effektivt areal, forklarer Preben Gramstrup.

Preben Gramstrup vil derfor imødekomme denne problematik og komme med en række eksempler på, hvordan man undgår de 7 dødssynder for benchmarking, og på den måde udnytter arealerne bedst muligt.

Preben Gramstrup holder sit indlæg; ”Kloge m² og de 7 dødssynder for benchmarking” i spor 2, som forløber to gange over dagen, nemlig kl. 13.00 til 14:00 og igen kl. 14:30 til 15.30. Du kan tilmelde dig netværkskonferencen og læse mere om programmet her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.