Energibesparelser SKRIV UD

Ny kampagne skal få førstegangskøbere til at energirenovere

af: Soffi Hildebrand, 01-10-2018
Af: Colourbox

Energistyrelsen har lavet en rundspørge som viser, at kun én uf af tre førstegangskøbere vælger at investere i energirenoveringer. Gennem en ny kampagne - Kom godt fra start - vil energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt forsøge at ændre denne tendens.

Nye boligejere har ofte ikke fokus på energirenoveringer, viser en rundspørge udarbejdet af Energistyrelsen. Det skal der laves om på. Boligejere vil nemlig kunne spare penge og samtidig skåne klimaet ved at energirenovere, forklarer energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt: 

- Nøglen til de store energibesparelser ligger bl.a. hos de unge førstegangskøbere. Som ny boligejer har man tit fokus på, at man gerne vil have nyt køkken eller bad, og så glemmer man let energiforbruget. Men det kan i den grad svare sig at få tænkt energien med, når man alligevel skal have fat i både værktøj og pengepung. Og så er energirenoveringerne godt for klimaet, hvilket mange unge mennesker heldigvis går meget op i. 

Energistyrelsen har udarbejdet en analyse som viser, at der er store energibesparelser at hente, hvis boliger med dårlige energimærker bliver energirenoveret. Boligejere som har købt et hus med energimærke G, vil i gennemsnit kunne spare på 25.000 kr. årligt. Besparelserne vil selvfølgelig afhænge af hustype samt lokale varmepriser. 

Ny kampagne skal ændre tendensen 
Energistyrelsen begynder i dag kampagnen - Kom godt fra start - i forsøget på at få unge huskøbere til at energirenovere. Kampagnen er især målrettet par i alderen 25 til 40 år, som enten har købt- eller som overvejer at købe ny bolig. 

- Unge boligkøbere har glæde af investeringerne i klimavenlige energiløsninger i rigtig mange år, så derfor er det både sund og grøn fornuft, at de gør en ekstra indsats for at hæve husets energimærke, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Kampagnen tilbyder unge huskøbere at foretage en hustype-test og tjekke energimærket på boligen, mens nogle byer vil holde lokale borgermøder, som kan hjælpe nye husejere med fremtidige energirenoveringer. 

Kilde: Energistyrelsen 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.