Forsyning og VE SKRIV UD

Nyt innovationsnetværk for energi sikrer millionbeløb

af: Rebecca Holck Rosenberg, 20-09-2018
Glenda Napier, Kilde: Offshoreenergy.dk

400 millioner kroner er det samlede budget for det nye netværk Energy Innovation Cluster (EIC).

Uddannelses- og Forskningsministeret har netop godkendt EIC som innovationsnetværk og har derigennem godkendt dem en statslig finansiering på 12 millioner kroner.

Det oplyser Offshoreenergy.dk i en pressemeddelelse.

Som udgangspunkt skal EIC fungere som nationalt innovationsnetværk frem til 2020.

EIC skal være nationalt samlingspunkt for innovation af produktionen af offshore- og onshore-energi.

Samlet branche om samlet energinet

Bag innovationsnetværket står flere af energiindustriens virksomheder, blandt andet Ørsted, Vestas og Siemens Gamesa Renewable Energy.

EIC består også af et partnerskab mellem blandt andet Offshoreenergy.dk, Vindmølleindustrien, Olie Gas Danmark og flere danske universiteter.

– Energy Innovation Cluster er formet af industrien og drevet af behovet for et stærkt samlingspunkt for innovation indenfor både land- og havenergi, siger Glenda Napier, som fra den 1. januar 2019 vil være CEO i EIC.

Hun fortsætter:

– Med et styrket fokus på synergier mellem onshore og offshore energiproduktion og integration af vind i elnettet kan vi øge danske virksomheders innovationspotentiale yderligere.

Indtil nu har organisationen Offshoreenergy.dk været innovationsnetværk for offshore-energiindustrien. EIC etableres som udgangspunkt i Offshoreenergy.dk og samler derved både energiproduktionen til land og til havs.

Styrket konkurrence gennem innovation

Ifølge Glenda Napier vil et samlet fokus på innovation af offshore- og onshore-energi styrke de danske energivirksomheders konkurrenceevne.

Det er Vindmølleindustrien og Olie Gas Danmark, som har medvirket til at samle industriens opbakning til EIC, enige i.

– Innovation, standardisering og samarbejde er nøglen til, at Danmark også i fremtiden vil være hjem for verdens mest konkurrencedygtige vindvirksomheder, der producerer de mest eftertragtede energiløsninger, siger administrerende direktør i Vindmølleindustrien Jan Hylleberg.

Han ser frem til samarbejdet med EIC, og det samme gør Gas Olie Danmark. De mener samtidigt, at regeringens Energiaftale fra juni i år kan understøttes af EIC.

– Innovation er afgørende for vores konkurrenceevne. Der er en række initiativer i den nationale strategi for Nordsøen, som vedrører netop innovation – og det nye innovationsnetværk kan være med til at understøtte dette og være en katalysator for at kommercialisere forskning fra DTU’s Center for Olie og Gas, siger administrerende direktør i Olie Gas Danmark Martin Næsby.

Kilde: Offshoreenergy.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.