Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Opvarmning til Energiforum 2018: Michael H. Nielsen

af: Soffi Hildebrand, 07-02-2018
Af: Colourbox / Energiforum Danmark

Op til Energiforum 2018 vil vi bringe en række interviewartikler om udvalgte oplægsholdere. Den anden i rækken er Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, som i sit oplæg til Energiforum 2018, vil komme med nogle perspektiver på virkemidler, der efter hans mening, kan realisere målet om at gøre Danmark fri for fossile energikilder i år 2050.

Michael H. Nielsen har arbejdet i Dansk Byggeri siden år 2000. I dag er han blandt andet direktøransvarlig for Dansk Byggeris Energi- og Byggepolitik, hvorfor interessen for den grønne omstilling er stor. Michael H. Nielsen ser et stort potentiale i bygninger i forhold til den grønne omstilling, grundet at "bygninger står for 40 % af energiforbruget i Danmark."

Til Energiforum 2018 vil Michael H. Nielsen lægge op til debat om, hvorfor den grønne omstilling både skal være fokuseret på vedvarende energi og energieffektivisering: "Jeg er meget optaget af, at den grønne omstilling ikke kun sker ved, at man lukker nogle kulkraftværker og sætter nogle vindmøller og solceller op. Omstilling til vedvarende energi er en væsentlig del af svaret, men det kan ikke alene bringe os til målet om fossil uafhængighed. Energipolitikken skal efter Dansk Byggeris opfattelse stå på to ben – hvor energieffektivisering er nødt til at komme i spil for, at vi kan lave en omkostningseffektiv og robust grøn omstilling.". 

Michael H. Nielsen mener, at vedvarende energi går lyse tider i møde, men er straks mere skeptisk i forhold til perspektiverne for energieffektivisering, hvilket Dansk Byggeri vil sætte fokus på: "Vi skal huske på, at vi har et system i dag, der skal transformeres frem mod 2050 og at denne transformation skal ske på en omkostningseffektiv måde, der også kan rumme forsyningssikkerhed i et system, der er meget mere afhængigt af om det blæser eller solen skinner".

Michael H. Nielsen fortsætter: Lagring og dimensionering af fremtidens sammenhængende energisystem er en stor udfordring, der kræver langsigtede og kloge rammebetingelser. Vi er mange der argumentere for, at denne helhedsforståelse og at energipolitikken skal være robust ved at stå på to ben – udbygning med VE og energieffektivisering suppleret af kloge systemer til lagring og transmission af energi.".

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.