Politik og regler SKRIV UD

Oversigt: Politiske aftaler på energiområdet

af: Soffi Hildebrand, 13-03-2018
Af: Colourbox

Regeringen forventes at komme med et udspil til en ny energiaftale efter påske, som skal erstatte 2012-energiaftalen. Inden da vil vi gerne give et overblik over allerede eksisterende aftaler på energiområdet.

Energiaftalen er ikke den eneste aftale som eksisterer på energiområdet. Lars Chr. Lilleholt (V) har i et ministersvar lavet en oversigt over alle gældende aftaler og forlig, som findes på energiområdet. 

"I alt er der 26, fordelt mellem aftaler - som binder partierne over tid og med normer om vetoret, loyalitet og opsigelsesprocedure - og stemmeaftaler, der som hovedregel er tilknyttet konkrete lovforslag, og som et parti lettere kan få ændret på i fremtiden" citeret fra Altinget. 

I ministerens svar tydeliggøres det ligeledes, hvordan et gældende forlig automatisk omfatter alle regeringspartier, som var med i den pågældende forligskreds før regeringsdannelsen. 

Se listen over gældende aftaler og forlig på energiområdet her. 

Kilde: Altinget. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.

Energiwiki.dk

Danmarks største online videnbank om rationelle energibesparelser. Du finder råd, vejledninger og dokumenterede løsninger inden for planlægning, implementering, drift og modificering
Mere »