Politik og regler SKRIV UD

Oversigt: Politiske aftaler på energiområdet

af: Soffi Hildebrand, 13-03-2018
Af: Colourbox

Regeringen forventes at komme med et udspil til en ny energiaftale efter påske, som skal erstatte 2012-energiaftalen. Inden da vil vi gerne give et overblik over allerede eksisterende aftaler på energiområdet.

Energiaftalen er ikke den eneste aftale som eksisterer på energiområdet. Lars Chr. Lilleholt (V) har i et ministersvar lavet en oversigt over alle gældende aftaler og forlig, som findes på energiområdet. 

"I alt er der 26, fordelt mellem aftaler - som binder partierne over tid og med normer om vetoret, loyalitet og opsigelsesprocedure - og stemmeaftaler, der som hovedregel er tilknyttet konkrete lovforslag, og som et parti lettere kan få ændret på i fremtiden" citeret fra Altinget. 

I ministerens svar tydeliggøres det ligeledes, hvordan et gældende forlig automatisk omfatter alle regeringspartier, som var med i den pågældende forligskreds før regeringsdannelsen. 

Se listen over gældende aftaler og forlig på energiområdet her. 

Kilde: Altinget. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.