SKRIV UD

S og DF: Energiudspil skal ikke finansieres af det økonomiske råderum

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-05-2018
Foto: Colorbox

S og DF afviser at bruge det økonomiske råderum til energiudspillet, særligt den del der handler om lettelse af elafgiften.

Derfor er finansministeren og embedsværket, i følge DR.dk, nu sendt på overarbejde for at finde en alternativ finansiering af energiudspillet. Og Socialdemokratiet står ikke umiddelbart klar med en ny plan for, hvordan det skal finansieres, siger partiets formand, Mette Frederiksen til DR.

- Vi er meget optagede af den grønne omstilling, men det er klart, at den ikke finansieres af fremtidens velfærd. Den plan, regeringen har lagt frem, vil betyde store besparelser på sundhed, ældre og børn. Det vil vi selvfølgelig ikke være med til.

Socialdemokratiet er stadig klar til at bruge overskydende midler fra det, som partiet selv kalder "det grønne råderum" fra den politiske aftale, der blev lavet om PSO i 2016. Her kan der fortsat hentes 4,3 milliarder kroner frem til 2025, siger Socialdemokratiet til DR.dk.

Det er yderligere 7,7 milliarder kroner i råderummet, der groft sagt kan betegnes som det offentlige overskud, som DF og S afviser at bruge på regeringens energiudspil, der blandt andet skal sænke afgiften på el-varmen.

Det vil de to partier dog ikke være med til. I stedet skal pengene bruges på varme hænder. Mette Frederiksen udtaler til DR:

- Det er klart, at vi har behov for at få sat skub i den grønne omstilling. Vi vil gerne gå længere end regeringen med blandt andet havvind, men det skal ikke betales af folkeskolen og landets pensionister. Derfor er vi nødt til at sige nu, at det råderum som er tilvejebragt gennem reformer, det skal først og fremmest gå til velfærd.

På trods af uenighederne om finansieringen, er finansminsiter Kristian Jensen, i følge Energiwatch, optimistisk i forhold til at nå i mål med en energiaftalen inden sommerferien. 

Kilder: DR.dk og Energiwatch

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.