Inspiration SKRIV UD

Se eller gense webinar om totaløkonomi for energirenovering af etageejendomme

af: Ulrik Blaabjerg, 24-04-2018
Foto: Cenergia

For en uge siden blev webinaret under overskriften ”Totaløkonomi for energirenovering af etageejendomme - værktøj til beregning af investering, besparelser og nuværdi” afholdt, og fik du ikke set det eller vil gense det for at få alle detaljer med, kan det nu ses i sin fulde længde. 

Webinaret henvender sig til alle, der interesserer sig for energioptimering af eksisterende bygninger og hvordan disse kan nedbringe udgifter til energiforbrug, minimere bygningens C02-udledning og forbedre beboernes komfort – parametre, der er vigtige for fremtidssikringen af alle typer af udlejningsejendomme, hvad enten det drejer sig om en almen boligforening eller en privat udlejningsejendom. 

Fordele ved totaløkonomiberegninger fremfor tilbagebetalingstid
Typisk regner man kun tilbagebetalingstiden for energiforbedringer ud for at vurdere, om det er ’pengene værd’. Ved at se på totaløkonomien for energirenoveringen får man et langt mere dækkende billede af både de økonomiske udgifter og besparelser. Med ASCOT får man bl.a. et tal på, hvad de påtænkte energitiltag samlet vil koste, man kan udregne de samlede årlige omkostninger pr. lejemål ved en given energiforbedring, og man kan beregne nuværdien af de kommende energibesparelser og sætte dem i relation til de investeringer, man har foretaget.

En anden fordel ved ASCOT er, at man let kan tilpasse hvilke input, der skal beregnes i en konkret sag, og at man løbende kan justere op og ned på forskellige parametre så som mængden af energitiltag men også detaljer som tykkelse af isoleringsmateriale og antal kvadratmeter solceller.

Se webinaret her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.