Politik og regler SKRIV UD

Socialdemokratiet præsenterer ambitiøst miljø- og klimaudspil

af: Soffi Hildebrand, 08-05-2018
Af: Colourbox

Socialdemokratiet præsenterede torsdag den 3. maj et miljø- og klimaudspil, som skal danne ramme for partiets forhandlinger om et nyt energiforlig. Socialdemokratiet ønsker at oprette en grøn fond, der skal bidrage til verdens miljø- og klimaudfordringer. Ydermere ønsker partiet at øge tilskuddet til energiforskning, og påføre afgifter på plastik. 

Socialdemokratiet ønsker at etablere en grøn fond; "der skal investere i grønne løsninger på globale klima- og miljøudfordringer" citeret fra Altinget. Den grønne fond med navnet Global future foundation vil have en startkapital på 20 milliarder kroner. Fonden skal udformes efter Vækstfonden, der siden 1992 har hjulpet virksomheder med at udvikle sig. 

Fonden består af fire målsætninger, som Altinget beskriver her: "Vedvarende energiløsninger, lagring af grøn energi, rent vand til hele verden og bæredygtige fødevareløsninger". Ydermere skal fonden være politisk uafhængig og være tilpasset markedsvilkår. 

Bidrag til energiforhandlinger 
Socialdemokratiets miljø- og klimaudspil kommer i forlængelse af regeringens energiudspil, og er på mange områder mere ambitiøs. 

"I mange år har vi haft en målsætning om uafhængighed af fossile brændsler i 2050. Desværre viser forskningen, at vi er nødt til at sætte tempoet op" forklarer energiordfører Jens Joel. 

Med målsætningen om at Danmark skal være fossilfri i 2045, ønsker Socialdemokratiet at opføre tre store havvindmølleparker på 2.500-3.000 MW og derudover tilsidesætte 1 milliard kroner til forskning på energiområdet. Derudover ønsker Socialdemokratiet at indføre afgifter på flere plastikflasker, og sætte forbud mod nye dieselbiler fra 2030. 

Positiv respons
Blandt kollager i oppositionen bliver Socialdemokratiets udspil positivt mødt og det anses som et mere grønt udspil, end det regeringen har fremlagt. 

”Selvom det ikke er alt fra vores ønskeseddel, der er kommet med, fortjener det virkelig ros. Det er vores ansvar at sikre kloden for kommende generationer, og gennemføres udspillet, vil det være vigtige skridt i den retning" forklarer Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører.

Pernille Skipper kritiserer samtidig Socialdemokratiets udspil, for at mangle konkrete tal på de forskellige målsætninger. 

SF roser ligeledes Socialdemokratiets udspil:"SF vil også have mere vind, renere luft, farlig kemi ud af vores hverdag. Ambitionsniveauet skal op, men retningen er helt rigtig og giver håb for, at vi kan få en ambitiøs grøn omstilling, når vi forhåbentlig snart får væltet de blå af pinden" forklarer Pia Olsen Dyhr. 

Læs Socialdemokratiets miljø- og klimaudspil her.

Kilde: Altinget 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.