Forsyning og VE SKRIV UD

Solceller dækker solskinsøen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-07-2018
Kilde: Colourbox

To nye solcelleparker på Bornholm tredobler næsten solenergiproduktionen på solskinsøen. De to solcelleparker har begge en kapacitet på 15 MW, og det løfter Bornholms solcellekapacitet til 23 MW i alt. Det betyder, at elforbruget på Bornholm næsten kan dækkes af solenergi.

– Vi er tæt på, at solceller i teorien kan dække hele forbruget på Bornholm en solrig dag, siger projektleder i det bornholmske elnetselskab El-Net Øst Hans Henrik Ipsen til Dansk Energi.

Udover de allerede installerede solcelleanlæg er det også planlagt at opføre solceller, som kan rumme 10-15 MW. Jyllands-Posten oplyser, at Bornholm i spidsbelastningsperioder anvender ca. 55 MW strøm, som dækker forbruget for ca. 40.000 bornholmere plus turister.

Den solrige sommer får desuden produktionen af solcellestrøm til at stige på Bornholm. De to nye solcelleparker har i juni måned produceret 3.400 MW strøm. Det svarer til ca. 800 familiers årlige elforbrug i Danmark. Det skriver TV2 Bornholm.

En særlig solskinsrig sommerdag producerede solceller nok energi til hele Bornholms strømforbrug.

– Vi eksporterede faktisk bare grøn energi den dag, fordi solen bare bragede igennem og forbruget på Bornholm var meget lavt, siger Klaus Vesløv, kommunikationschef hos Bornholms Energi & Forsyning til TV2 Bornholm.

De to nye solcelleparker er opført af firmaet European Energi.

Kilde: Jyllands-Posten & TV2 Bornholm

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.