Politik og regler SKRIV UD

Status: Knasterne ved det kommende energiforlig

af: Ulrik Blaabjerg, 21-06-2018
Foto: Colourbox

Altinget gør status på det kommende energiforlig og har spurgt tre iagttagere om de vigtigste knaster i energiforhandlingerne. 

I den seneste tid har det været småt med fremskridt i forhandlingerne om det kommende energiforlig og sommerferien kommer stadig tættere og tættere på. Altinget har derfor sat sig for at tage temperaturen på forhandlingerne og skildre de vigtigste knaster i energiforhandlingerne. 

Mens det har været småt med fremskridt i forhandlingerne den seneste tid, er de dog igen bredt ud til flere partier. Den altoverskyggende knast er stadig den økonomiske ramme og det ærgrer Christian Ibsen, direktør i tænketanken Concito: "Det er simpelthen for uambitiøst, at det er den vej rundt. Det må handle om, hvad man gerne vil opnå. Så kan de bagefter diskutere, hvordan det kan gøres mest effektivt", siger han til Altinget. 

Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri, så ligeledes gerne at politikerne fokuserede på noget andet end økonomien i en kommende aftale: "Vi bør arbejde frem imod en energipolitik, der er finansieret over finansloven. Det opfordrer vi fortsat politikerne til. Men i den nuværende situation mangler der tydeligvis penge til at finansiere tiltagene i både regeringens og oppositionens planer, hvis der ikke trækkes på det økonomiske råderum", fortæller han til Altinget.

Han understreger samtidig vigtigheden af, at så mange partier som muligt er med i energiforliget: "For os er det helt afgørende, at der bliver indgået en ny, bred politisk energiaftale. Det brede flertal giver troværdigheden, stabiliteten og langsigtetheden for investeringerne fremadrettet. Derfor er det nødvendigt at fortsætte den tradition, vi kender fra de seneste tre-fire årtier", forklarer han.

Hans Henrik Lindboe, partner i Ea Energianalyse, der modellerer og analyserer energiområdet for virksomheder og regeringer, er ligeledes enig i vigtigheden af en bred politisk aftale, men mener ikke at den nødvendigvis behøver at være stor: "Det ligger i kortene, at vi ikke får en aftale om, præcis hvor mange havvindmølleparker vi skal have i 2030. Derfor er rammerne og måden, støtte til vedvarende energi skal indrettes på, vigtigere end at få en stor aftale, der peger frem mod 2030, som nogle håber", forklarer han overfor Altinget.

Fælles for de tre er, at de alle anser det for vigtigt at få landet en hurtig aftale.

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.