Energibesparelser SKRIV UD

Stort energiprojekt på sygehusene i Region Sjælland

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-11-2018
Kilde: Region Sjælland

Region Sjælland har i mandags, d. 5. november, startet en omfattende energirenovering af sygehusene i regionen. Alle seks sygehuse i Region Sjælland bliver renoveret for el, varme, vand og indeklima.

– Vi får opgraderet vores sygehus-bygninger med for eksempel energieffektive belysnings- og ventilationsanlæg samt nye vinduer og ekstra isolering, siger Julie Jacobsen (O), formand for Udvalget for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling i Region Sjælland, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

– Det giver et bedre indeklima for patienter og personale – og dermed et bedre arbejdsmiljø.

Samlet vil renoveringen give en årlig besparelse på ca. 2.000 tons CO2, knap 11.000 MWh varme og knap 6.000 MWh el.

Besparelserne kan blandt andet komme ved at udskifte almindelige lysstofrør til LED-belysning, udskifte vinduer, efterisolere, sætte solceller op og energi-optimere ventilations-, varme- og køleanlæg ifølge pressemeddelelsen.

Debat om tilbagebetalingstid

Energirenoveringen sker som et ESCO-projekt, som er et offentligt-privatsamarbejde. Den private ESCO-partner i projektet har garanteret en tilbagebetalingstid på 15 år, ellers betaler virksomheden selv differencen.

– Vi får en lavere regning på el, varme og vand, og det finansierer investeringen i energi-renoveringen. Der er et potentiale for investeringer i energibesparelser på 200-300 millioner kroner over 2-3 år og disse tilbagebetales via energibesparelserne over 15 år, fortæller Julie Jacobsen.

Enhedslisten, Socialdemokratiet og Socialistiske Folkeparti stemte for renoveringsplanen på Regionrådsmødet i mandags. Radikale Venstre undlod derimod at stemme, fordi de mener, at tilbagebetalingstiden er for lang.

– Der kan komme mange teknologier inden [betalingstiden er udtjent, red.], som faktisk gør, at det bliver en dårlig investering, forklarer Lars Hoppe Søe (B) blandt andet om Radikale Venstres valg om ikke at stemme på Regionsrådsmødet.

Det er der ifølge Udvalget for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling dog taget hensyn til i aftalen.

Kun ét tilbud

Radikale Venstre vælger også at undlade at stemme, fordi Region Sjælland kun har modtaget ét tilbud fra en privat virksomhed eller selskab, som ville tage imod renoverings-opgaven.

– Det er ærgerligt, at der ikke har været mere konkurrence om så stor en ordre, siger Lars Hoppe Søe på Regionsrådsmødet.

Det ærgrer og undrer også Julie Jacobsen, fortæller hun på Regionsrådsmødet.

Kilde: Region Sjælland

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.