Politik og regler SKRIV UD

VE-mål løser ikke kerneproblemet i energipolitikken

af: Soffi Hildebrand, 17-01-2018
Foto: Colourbox

Regeringen har målsat, at vedvarende energi skal udgøre mindst 50 procent af det samlede energiforbrug frem mod 2030. Chefanalytiker Peter Brixen fra Energikommissionen kritiserer regeringen for at fokusere for meget på VE-mål og for lidt på, hvad han kalder for kerneproblemet; nemlig at el-forbruget skal stige og transportsektoren skal være mere i fokus. 

Peter Brixen mener ikke, at snakken om vedvarende energi bør fylde nær så meget i energipolitikken, da det efter hans mening fjerner fokus fra andre problemer: "Der er større problemer frem mod 2030 end takten i udbygningen af vedvarende energi". Han mener ovenikøbet, at regeringens VE-mål kan bidrage til, at der træffes en række "uheldige valg i energipolitikken" citeret fra Altinget.

Efter hans overbevisning kommer Danmark aldrig i mål, hvis ikke regeringens fokus rettes hen imod det fossile brændselsforbrug i transportsektoren og et stigende elforbrug i energisektoren, der for Peter Brixen udgør kerneproblemet.

Her er ønsket, at investere pengene i for eksempel elbiler eller ladeinfrastruktur, fremfor havvindmølleparker, som Peter Brixen forklarer her: "Man kunne også få den kætterske tanke, at i stedet for at bruge pengene til tilskud til mere vedvarende energi, så at bruge dem til at lette en afgift på biler. Man kan ikke udelukke, at det på sigt vil gavne den grønne omstilling mere.". 

I forhold til el-forbruget handler det for Peter Brixen om at udnytte ressourcerne bedst muligt, hvorfor elforbruget må stige, som han udtrykker her: "Som det er nu, er der for mange perioder, hvor strømmen bliver solgt til nogle meget lave priser, og det kan ikke være samfundsøkonomisk optimalt.".

Kilde: Altinget. 

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.