Forsyning og VE SKRIV UD

Vil du blive bedre til at installere varmepumper?

af: Soffi Hildebrand, 01-11-2018
Af: Colourbox

Energistyrelsen tilbyder resten af året en række kurser til installatører og montører, der arbejder med varmepumper. Kurserne giver medarbejdere et uddannelsesbevis, som kvalificerer deres virksomhed til at blive VE-godkendt.

I går offentliggjorde Energistyrelsen, hvordan installatør- og montørvirksomheder, producenter m.fl. tilbydes et uddannelsesforløb til en god pris resten af året. Formålet med disse kurser er, at mindske fejl ved installation af varmepumper i danskernes hjem.

En rapport fra 2017 viser, at der er brug for at styrke installatørbranchens kompetencer, eftersom hele 85 % af de undersøgte installationer for væskevand-varmepumpeanlæg demonstrerede, at der ikke var en tilstrækkelig energieffektivitet (SFP), hvilket har skabt utilfredshed blandt kunder. 

Til at skabe en større kundetilfredshed, så mener Energistyrelsen, at installatørbranchens kompetencer bør styrkes, således kunderne får mest muligt ud af deres varmepumper.

Når medarbejdere får styrket deres kompetencer i varmepumper gennem disse kurser, så kan deres virksomhed hurtigere blive VE-godkendt.

Tre kurser
Energistyrelsen tilbyder først og fremmest et 3-dages kursus, som er tiltænkt dem som sælger, installerer eller projekterer varmepumper. Prisen er 1.200 kr., hvor kursus, prøve og uddannelsesbevis er inkluderet.

Derudover kan erfarne installatører eller rådgivere få et supplerende 1-dags kursus, under forudsætning af at disse har taget kurser fra VPO-ordningen eller andre kurser fra et lignende efteruddannelsesniveau. Prisen er 500 kr., hvor kursus, prøve og uddannelsesbevis også er inkluderet.

Til sidst tilbyder Energistyrelsen endnu et 1-dags kursus, som er tiltænkt varmepumpemontører og -teknikere samt VVS’ere, som udfører varmepumpeinstallationer. Kurset koster 500 kr. og er uden en afsluttende prøve.  

Du kan læse mere om de tre kurser og hvad en VE-godkendelse består i her.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.