Energibesparelser SKRIV UD

Vindkraft satte ny rekord i 2017

af: Soffi Hildebrand, 03-01-2018
Foto: Colourbox

Vindkraften i Danmark satte i 2017 ny rekord med 43 % dækning af elforbruget. De danske vindmøller producerede i 2017 13,9 TWh, hvilket var ca. 1 TWh mere end i 2016, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danmarks Vindmølleforening. 

På trods af den stigende produktion i forhold til 2016 var den gennemsnitlige pris for vindmøllestrømmen i Danmark på 20,2 øre/kWh mod 18,7 øre i 2016; altså en stigning på 8 % fra 2016 til 2017. Den gennemsnitlige elpris i Danmark lå sidste år på 22,9 øre/kWh og afregningen for de danske vindmøller var dermed ca. 11 % lavere end den gennemsnitlige markedspris, hvilket var med til at sænke elprisen for forbrugerne.

Søren Klinge, seniorøkonom i Danmarks Vindmølleforening, forklarer om udviklingen: ”Den stigende pris for vindmøllestrømmen er et udtryk for et bedre fungerende elmarked, hvor den danske vindenergi kan afsættes til højere priser”.  

Den højere afregning for vindkraften opstod på trods af, at der i juledagene var flere perioder med negative elpriser på grund af lavt elforbrug og begrænsede eksportmuligheder til udlandet. De negative elpriser er et fænomen, der heldigvis kun forekommer få timer om året forklarer Søren Klinge: ”Den store forskel mellem forventningen til vindproduktion og den faktiske produktion viser, at de danske vindmøller i høj grad reagerede på elmarkedets prissignal, da man formåede at sænke produktionen næsten 1.700 MWh i forhold til forventningen". 

Kilde: Danmarks Vindmølleforening

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.