Energibesparelser SKRIV UD

Virksomheder i fælles alliance: Active House

af: Soffi Hildebrand, 22-03-2018
Af: Colourbox

En række danske aktører har sat sig i spidsen for at fremtidssikre bygningers energiforbrug og indeklima med et globalt kvalitetsmærke, der går under navnet Active House. 

Ifølge EU-Kommissionen står bygninger for omkring 40 procent af al den energi, vi bruger. Af den årsag har en række danske og internationale aktører dannet fælles front for at sætte energioptimering i fokus, hvilket sker gennem det globale netværk og kvalitetsmærke Active House. 

Active House består af arkitekter, ingeniører, tænketanke, forskningsinstitutter og virksomheder, der bidrager med hver deres ekspertise til en fælles agenda, om at gøre bygninger bedre for både klimaet og for de mennesker, der anvender bygningerne. Active House-netværket består af partnere som DTU, Teknologisk Institut, Rockwool og Velux, men nu kan Schneider Electric også tilføjes til listen. 

Indeklimaet overses 
En af de debatter som Active House især vil sætte skub under, er at bygninger skal være sunde både i forhold til klimaet og indeklimaet.

De seneste års stigende fokus på at optimere bygningers energiforbrug har betydet, at mange er kommet til at nedprioritere bygningers indeklima. Det er et problem, da vi mennesker bruger størstedelen af vores tid indendørs, faktisk op mod 90 procent i byområderne ifølge tal fra EU-Kommissionen. Op imod 30 procent at bygningsmassen er dog ikke konstrueret til at give et sundt indeklima.

”Det er relativt nemt at opsætte mål for energiforbrug og lave lovgivning på området. Det er straks vanskeligere at måle og veje komforten og trivslen i en bygning, som uundgåeligt har betydning for vores produktivitet og velvære. Derfor har vi sat en udvikling og debat i gang med nogle aktører, der vil have indeklimaet med i ligningen omkring sunde bygninger, og vores mærkningsordning er med til at blåstemple de bygninger, der opfylder netop disse krav,” siger Lone Feifer fra Active House.

Tanke på helheden
For at kunne få Active House-mærkatet vurderes en bygning på en række kriterier ud fra tre principper; komfort, energi og miljø. Det gælder eksempelvis mængden af lys, temperatur, luftkvalitet, strømforbrug, vandforbrug og boligmaterialer.

”Vi deler Active House’ ønske om at skabe bygninger, der ikke bare er gode for vores omgivelser, men også for de personer, der bruger dem – både privatboliger og erhvervsejendomme. Derfor ser vi frem til at være med til at understøtte den nye bølge inden for energioptimering, som tager højde for alle aspekter af bygningers energiforbrug,” siger Helene Egebøl, administrerende direktør hos Schneider Electric Danmark.

I Danmark er foreløbigt kun tre bygninger blevet certificeret som Active House, men flere er på vej.

Kilde: Schneider Electric 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.