Inspiration SKRIV UD

Boligfonden Kubens Spirekasselegat er nu åbent for ansøgninger.

af: Pressemeddelelse fra Boligfonden Kuben, 20-11-2019
foto: Kontraframe (sidste års vindere af legatet)

Boligfonden Kubens Spirekasselegat er nu åbent for ansøgninger. Legatet gives til iværksættere indenfor byggeriet, der har en god idé, der kan flytte branchen i en mere bæredygtig, produktiv eller innovativ retning.

Det kan være svært at realisere nyskabende idéer indenfor byggeriet, hvor der ofte bygges med velkendte metoder og materialer. Derfor indførte Boligfonden Kuben for nogle år tilbage Spirekasselegatet til iværksættere indenfor byggeriet. Legatet giver de unge et skub fremad, så de får bedre muligheder for at realisere deres idéer.

  • Som ung iværksætter indenfor byggeriet kan det være svært at slå igennem med sin idé. Der er mange barrierer. Det kan være manglende kapital til de nødvendige investeringer, dårlig forretningsforståelse eller utilstrækkelig viden om branchen. Som ung har du sjældent det netværk, der skal til for at komme i mål med din idé. Med Spirekasselegatet giver vi de unge en saltvandsindsprøjtning i form af et legat på 25.000 kroner og adgang til sparring med erfarne folk indenfor branchen, siger bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben Karen Mosbech.


Fik modet til at tænke stort

Arkitektstuderende Mischa Stæhr er en af de unge iværksættere, som har modtaget Spirekasselegatet. Hun modtog legatet i 2018 og har siden brugt fondens mentorordning til at arbejde videre med sin idé. Hun arbejder for at få hampebeton ind i byggeriet som et CO2-negativt byggemateriale. Hampebeton er et miljøvenligt alternativ, der består af industri- hamp og kalk. Hampen kan dyrkes økologisk af danske landmænd uden at skade miljøet. Da hampen til hampebetonen er et biprodukt, kan hampeplanten samtidig anvendes til fødevarer og tekstiler.

  • Boligfonden Kuben har betydet rigtig meget for udviklingen af min idé. De har givet mig modet til at tænke stort. Jeg har startet min egen produktionsvirksomhed op sammen med en ingeniørstuderende. Vi er gået i gang med at teste de forskellige sammensætninger, så vi kan skabe den helt rigtige danske formel for hampebeton, siger Mischa Stæhr.


Vil bygge åndbare huse

Mischa Stæhrs visionære ide er at starte en produktionsvirksomhed op i Danmark med udgangspunkt i cirkulær økonomi. Hampebeton findes allerede i flere forskellige lande i Europa, USA og Australien, men er endnu ikke slået igennem herhjemme.  

  • Med hampebeton kan vi bygge åndbare huse. I dag har alle bygninger dampspærre for at sikre et lufttæt rum og spare på energien. Den friske luft får vi så gennem mekanisk ventilation, som koster en masse energi at have kørende. Bygger du med hampebeton får du et åndbart hus, som ikke behøver dampspærre. Det er lettere at slippe af med fugten, du får et sundere og allergivenligt indeklima, siger arkitektstuderende Mischa Stæhr.


Let at søge Spirekasselegatet

Mischa Stæhr er en af de mange Spirekassemodtagere, som har fokus på bæredygtigt byggeri. Men selvom fonden giver støtte til mange bæredygtige projekter, har fonden også effektivitet og innovation højt på agendaen.

  • Når vi bedømmer projekterne, ser vi først og fremmest på, om det er en god idé. Det er vigtigt for os at få en bred palette af projekter som muligt. Derfor har vi lagt os i selen for at skabe en let ansøgningsprocedure, så processen ikke bliver en barriere. Vi glæder os til at give et nyt kuld af iværksættere chancen for at realisere deres drøm, slutter Karen Mosbech.
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.