Politik og regler SKRIV UD

Danmark er førende inden for energiforskning

af: Soffi Hildebrand, 10-01-2019
Af: Colourbox

En ny opgørelse om hjemtag fra Horizon 2020 programmet viser, at Danmark tager den grønne førerposition i EU’s rammeprogram for forskning og innovation.

Den nye opgørelse viser, at Danmark får omkring 150.000 kroner til forskningsprojekter pr. 1.000 indbygger – hvilket efterlader Danmark med en førsteplads på listen over hjemtag fra Horizon 2020.

- Jeg er glad for, at Danmark går i front, når det kommer til at udvikle fremtidens løsninger på nutidens energiudfordringer. Jeg er meget optaget af, at vi skal finde løsninger på klimaudfordringerne, og her har Danmark virkelig noget at byde ind med, forklarer uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Samlet set har danske forsknings- og innovationsmiljøer på energiområdet modtaget 744 millioner kroner gennem Horizon 2020’s løbetid. Ser man på de midler som EU-landene har fået tildelt i forhold til deres indbyggertal, ligger Danmark på en andenplads.

- Vores flotte hjemtag i Horizon programmet viser sort på hvidt, at Danmark får meget ud af at være med i EU, forklarer Tommy Ahlers (V).

I denne omgang blev demonstrationsprojektet i4Offshore støttet. Energiprojektet har til mål at demonstrere, hvordan man kan effektivisere og omkostningsreducere udvalgte teknologier og processer inden for offshore wind. Projektet involverer hele energikæden i energiproduktionen, og projektet koordineres af Siemens’ danske afdeling med DTU og Aalborg Universitet som partnere.

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.