Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

Inspiration SKRIV UD

Danske pensionsselskaber står nu klar med 350 milliarder til grøn omstilling

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-09-2019
Fotokredit: Colourbox

Den danske pensionssektor vil frem mod 2030 investere svimlende 350 milliarder kroner i den grønne omstilling.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis vi skal realisere FN's verdensmål og Paris-aftalen, siger Torben Möger Pedersen, næstformand i Forsikring & Pension og administrerende direktør i Pension Danmark, i pressemeddelelsen.

Dette budskab bifalder Energiforum Danmark, som så sent som i fredags bragte artiklen ”Guide: Hvor bæredygtig er din pension”, hvor pensionskassernes afgørende rolle for Danmarks grønne omstilling blev gennemgået.

Mette Frederiksen til klimakonference i New York

Det enorme beløb på 350 milliarder i støtte til den grønne omstilling kunne statsminister Mette Frederiksen (S) stolt meddele verden om i mandags i New York i forbindelse med FN’s store klimatopmøde. Den slags bliver ikke glemt internationalt, og det skubber Danmark op i en helt ny liga globalt, hvor FN hylder Danmark som grøn førernation.

- Jeg er glad for, at den danske pensionsbranche har meldt ud med et så markant tilsagn om støtte til den grønne omstilling. Det viser, at vi i Danmark kan noget helt særligt, når vi sætter ambitiøse politiske mål og samarbejder på tværs af den offentlige og private sektor, udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Nu skal vi arbejde for at få de internationale investorer med. Det er afgørende for at få realiseret den grønne omstilling globalt.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.