Inspiration SKRIV UD

Danske pensionsselskaber står nu klar med 350 milliarder til grøn omstilling

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-09-2019
Fotokredit: Colourbox

Den danske pensionssektor vil frem mod 2030 investere svimlende 350 milliarder kroner i den grønne omstilling.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis vi skal realisere FN's verdensmål og Paris-aftalen, siger Torben Möger Pedersen, næstformand i Forsikring & Pension og administrerende direktør i Pension Danmark, i pressemeddelelsen.

Dette budskab bifalder Energiforum Danmark, som så sent som i fredags bragte artiklen ”Guide: Hvor bæredygtig er din pension”, hvor pensionskassernes afgørende rolle for Danmarks grønne omstilling blev gennemgået.

Mette Frederiksen til klimakonference i New York

Det enorme beløb på 350 milliarder i støtte til den grønne omstilling kunne statsminister Mette Frederiksen (S) stolt meddele verden om i mandags i New York i forbindelse med FN’s store klimatopmøde. Den slags bliver ikke glemt internationalt, og det skubber Danmark op i en helt ny liga globalt, hvor FN hylder Danmark som grøn førernation.

- Jeg er glad for, at den danske pensionsbranche har meldt ud med et så markant tilsagn om støtte til den grønne omstilling. Det viser, at vi i Danmark kan noget helt særligt, når vi sætter ambitiøse politiske mål og samarbejder på tværs af den offentlige og private sektor, udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Nu skal vi arbejde for at få de internationale investorer med. Det er afgørende for at få realiseret den grønne omstilling globalt.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.