Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Det gode indeklima kræver, at vi snakker sammen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 12-02-2019
Kilde: Colourbox

Et godt indeklima er som regel lettere sagt end gjort.

Ofte slår det fejl med at få skabt det bedste indeklima, når der skal nybygges eller renoveres, fordi der ikke tænkes helhedsorienteret.

Det mener energimedarbejder i Ikast-Brande Kommune Karina Dalgaard Müller. Hun er faglig tovholder på workshoppen ”Indeklima – sådan kommer du i gang” på Energiforum 2019.

Lyd, lys, luft og temperatur

Ifølge Karina Dalgaard Müller er kommunikation helt fra start mellem bygherre, arkitekt, tekniker og forbruger især vigtig for den helhedsorienterede tilgang til indeklimaet – og det ofte her, det fejler.

Hun oplever tit, at selvom alle er enige om, at der skal være et godt indeklima, har alle forskelligt fokus på, hvad det gode indeklima er.

– Arkitekten vil sige lyset og højt til loftet. Teknikeren vil sige ventilation og varme. Fru Hansen, som er halvdøv, vil sige lyd, fortæller hun til Energiforum Danmark.

– Og alle har ret! For et godt indeklima er et lokale, hvor der er taget hensyn til alle vores sanser: Lys, luft, lyd og temperatur, fortsætter hun.

Problemet er her ifølge Karina Dalgaard Müller, at når arkitekten fx vil have højt til loftet, bliver der ofte ikke plads til de tekniske løsninger, som er med til at give det gode indeklima.

Sådan kommer du godt i gang

Den helhedsorienterede tilgang sikrer, at alle sanser kommer i spil, når der arbejdes med det gode indeklima.

Karina Dalgaard Müller har derfor stillet en workshop på benene, hvor der deles viden om, hvordan du kommer i gang med at tænke helheden ind i indeklima, når der skal nybygges og renoveres.

– Det er vigtigt at få samlet alle de gode og værdifulde erfaringer. Mange gange i workshops oplever vi, at to idéer bliver til en suveræn idé – samtidigt har vi to erfarne rådgivere til at komme og inspirere os, siger hun til Energiforum Danmark.

Det er Steffen Maagaard fra MOE og Nikolaj Ladefoged Bøgh fra Transition, som giver oplæg og inspiration på workshoppen d. 5. marts på Energiforum 2019 på Hotel Nyborg Strand.

Hvis ikke du allerede har tilmeldt dig Energiforum 2019, kan du stadig nå det endnu. Tilmeld dig og se programmet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.