Inspiration SKRIV UD

Eldrevet udrykningskøretøj på gaden

af: Soffi Hildebrand, 17-01-2019
Af: Colourbox

Lige nu tester Falck et eldrevet udrykningskøretøj, og fremadrettet er det planen, at ambulancer skal køre på strøm.

Falck har netop sendt et eldrevet udrykningskøretøj på gaden, som er en ombygget Tesla, der fungerer som lægebil i Region Syddanmark. Køretøjet må dog ikke medbringe patienter.

Det er meningen, at almindelige ambulancer fremadrettet også skal være eldrevne, og derfor er Falck på nuværende tidspunkt er i gang med at udvikle en almindelig ambulance, der kører på el. Der er endnu ikke fastlagt en tidshorisont for, hvornår de eldrevne ambulancer skal stå klar, forklarer direktør Jakob Riis til Ritzau her:

- Det er svært at sige, hvornår det præcist sker. Det kræver, at vi får lavet en løsning, der er robust, og der skal være et klart billede af økonomien, og han fortsætter:

- Det kommer til at vare over en længere årrække, men jeg tror, at vi hen over de næste ti år vil se, at når vi kører kontrakter, så vil det langt overvejende være med elbiler.

Udviklingen halter bagefter
Der er flere grunde til, at eldrevne ambulancer fortsat ikke er noget, som vi ser i gadebilledet. I Danmark har de offentlige udbud ikke været indrettet til, at ambulancerne kunne køre på el. Derudover har det ikke været et fokus blandt fabrikanterne at udvikle eldrevne ambulancer.

Eldrevne ambulancer skal både bruge strømmen til at køre bilen, og samtidig skal der anvendes strøm til at holde bilens udstyr i gang. Det er derfor en stor udfordring. Falck er netop ved at udvikle en løsning, således bilens batteri kun anvendes til at køre bilen, mens udstyret i bilen skal køre gennem et andet system.

Yderligere skal bilen indeholde en varmeenhed, der skal sikre at bilen altid er varm til patienterne. Denne varmeenhed vil anvende en smule brændstof.

- Oplevelsen for patienten vil være en varm og behagelig kabine, og så skulle det gerne være sådan, at vi muligvis kommer ind på hospitalet hurtigere, fordi køreegenskaberne er bedre, forklarer Jakob Riis.

Kilde: Ritzau

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.