Energibesparelser SKRIV UD

ELFORSK pulje har lokket digitale iværksættere med på vognen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-12-2019
Foto: Colorbox

Dansk Energi, der administrerer ELFORSK-puljen oplyser, at en særpulje rettet mod små og mellemstore virksomheder har lokket iværksættere til at søge støtte til at udvikle af digitale løsninger, der kan bidrage til, at Danmark når målet om 70 procent færre drivhusgasser i 2030.

Særpuljen er et forsøg på at nå små virksomheder, der traditionelt finder det kompliceret at søge funding. Ansøgningsproceduren har været simpel: Send en kort beskrivelse af idéen og mød op og giv et pitch.

Det betyder at otte iværksættere får nu et venligt skub i ryggen, så de kan udvikle digitale løsninger til den grønne omstilling og dermed bidrage til, at Danmark når sine klimamål.

Som eksempler på de projekter der har opnået støtte nævner Dansk Energi.dk: 

Den lille virksomhed Tmrow Aps, der står bag realtidsklimakortet www.electricitymap.org, er en af støttemodtagerne. Tmrow udvikler en app, som bl.a. skal gøre det muligt for husstande at koble elmålerdata med afledte CO2-udledninger. App’en skal også give anbefalinger til, hvornår forbrugeren skal bruge strømmen i fremtiden.

Et af de andre projekter handler om minimering af CO2-aftryk ved intelligent styring af fleksibelt elforbrug med kontorbygningen Navitas i Aarhus som case. Virksomheden Ento Labs ApS er ansvarlig for dette projekt, ligesom Vitani Energy Systems byder ind med prognosestyret elopvarmning baseret på kunstig intelligens og variable elpriser.

Samlet set er de otte projektledere er Tmrow, Ento Labs, Vitani Energy Systems, Expero, Mollerup Golf Club, FoulingCure, Dansk Energi Management og UpFood. Projekterne har netop modtaget tilsagn om støtte på mellem 210.000 og 500.000 kr.

Læs evt. mere her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.