Politik og regler SKRIV UD

Elselskaberne tager til genmæle i forhold til Forsyningstilsynets krav om besparelser

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-04-2019
Foto: Colorbox

I går meldte Forsyningstilsynet ud, at landets 45 elnetselskaber samlet set får beskåret muligheden for at hente indtægter over kundernes elregning med i alt 55 mio. kr. i 2019.

Dansk Energi kritiserer den bench-mark model, der ligger til grund for forsyningstilsynets sparekrav til elnetselskaberne. Anders Stouge viceadministrerende direktør i Dansk Energi udtaler på Dansk Energis hjemmeside:

"Benchmarkmodeller skal være robuste, og de skal med rimelighed kunne sammenligne de regulerede selskaber, der benchmarkes, og det er desværre ikke tilfældet med Forsyningstilsynets model"

Modellen kritiseres bl.a på for: 

  • Modellen har en markant strukturel skævhed, som gør, at den ikke kan sammenligne netselskaber med forskellig opgaveportefølje. Eksempelvis falder netselskaber med net på alle spændingsniveauer generelt dårligt ud i benchmarkmodellen.
  • Den ’front’ af de mest effektive netselskaber, som alle øvrige netselskaber måles op imod i modellen, er ikke repræsentativ for de øvrige selskaber, da front-selskaberne alene repræsenterer to procent af de danske elkunder. Det er ikke holdbart og ikke forsvarligt, at selskaber, der repræsenterer 98 procent af elkunderne, på den måde skal rette sig ind efter et så lille udsnit af de danske netselskaber.


Læs evt. mere om afgørelserne her og Dansk Energis kritik her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.