Energibesparelser SKRIV UD

Energispareordningen for it- og serverrumprojekter er sat på pause

af: Soffi Hildebrand, 03-06-2019
Foto: Colourbox

Energistyrelsen har midlertidigt stoppet energispareordningen for it- og serverrumprojekter, da en rapport har fundet fejl i 34 ud af 35 sager. I rapporten vurderes det, at der er indikationer på snyd.

Konsulentrapporten som tager udgangspunkt i 35 sager omhandlende 11 forskellige net- og distributionsselskaber, har fundet mange fejl i dokumentationen af projekterne i forhold til kravene i energispareordningen.

- Fejlprocenten er overordentligt høj sammenlignet med de generelle stikprøvekontroller, hvilket indikerer et kraftigt behov for øget kontrol på området. Kvaliteten i sagerne svinger meget, men der er desværre kraftig overvægt af fejlbehæftede sager, forklares det i rapporten, som EnergyWatch har fået aktindsigt i, og fortsætter: 

- Det er generelt svært at påvise snyd, men konsulenternes vurdering er, at der er kraftige indikationer herpå. 

Tendenserne i rapporten

I rapporten forklares 11 tendenser på problemerne i sagerne. Rapporten er udarbejdet af Viegand Maagøe i samarbejde med Niras, som begge har stor erfaring inden for energispare-området.

En af tendenserne, som er fremhævet i rapporten, er at mange af projekterne er præget af generelle aftaler, hvor specifikke projekter sjældent nævnes:

- Mange af aftalerne har karakter af generelle aftaler, hvor stort set alle udefinerede besparelser, man kan komme i tanke om på matriklen, kan falde ind under, forklares det i rapporten.

Yderligere er der i mange af sagerne problemer med manglende dateringer, samt problemer med at dokumentere realiseringen af besparelserne.

Læs om konsekvenserne ved det midlertidigt stop af energispareordningen for it- og serverrumprojekter her.

Kilde: EnergyWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.