Energibesparelser SKRIV UD

Energispareordningen for it- og serverrumprojekter er sat på pause

af: Soffi Hildebrand, 03-06-2019
Foto: Colourbox

Energistyrelsen har midlertidigt stoppet energispareordningen for it- og serverrumprojekter, da en rapport har fundet fejl i 34 ud af 35 sager. I rapporten vurderes det, at der er indikationer på snyd.

Konsulentrapporten som tager udgangspunkt i 35 sager omhandlende 11 forskellige net- og distributionsselskaber, har fundet mange fejl i dokumentationen af projekterne i forhold til kravene i energispareordningen.

- Fejlprocenten er overordentligt høj sammenlignet med de generelle stikprøvekontroller, hvilket indikerer et kraftigt behov for øget kontrol på området. Kvaliteten i sagerne svinger meget, men der er desværre kraftig overvægt af fejlbehæftede sager, forklares det i rapporten, som EnergyWatch har fået aktindsigt i, og fortsætter: 

- Det er generelt svært at påvise snyd, men konsulenternes vurdering er, at der er kraftige indikationer herpå. 

Tendenserne i rapporten

I rapporten forklares 11 tendenser på problemerne i sagerne. Rapporten er udarbejdet af Viegand Maagøe i samarbejde med Niras, som begge har stor erfaring inden for energispare-området.

En af tendenserne, som er fremhævet i rapporten, er at mange af projekterne er præget af generelle aftaler, hvor specifikke projekter sjældent nævnes:

- Mange af aftalerne har karakter af generelle aftaler, hvor stort set alle udefinerede besparelser, man kan komme i tanke om på matriklen, kan falde ind under, forklares det i rapporten.

Yderligere er der i mange af sagerne problemer med manglende dateringer, samt problemer med at dokumentere realiseringen af besparelserne.

Læs om konsekvenserne ved det midlertidigt stop af energispareordningen for it- og serverrumprojekter her.

Kilde: EnergyWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.