Forsyning og VE SKRIV UD

Er biomasse helt i skoven?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-08-2019
Foto: Colorbox

Gennem det seneste halve år er brugen af biomasse i Danmark blevet kritiseret - nu tager en række aktører til genmæle, for at fortælle at den danske brug af biomasse er ikke "helt i skoven".

Det er blandt andet klimarådet der har været ude med kritik i en analyse der udkom i foråret. I maj udtalte formanden for klimarådet fx. DR:

- Når vi brænder biomasse af, udleder vi i nogle tilfælde mere CO2, end når vi brænder kul af. Når man alligevel regner biomasse for CO2-neutral, er det fordi, vi antager, at de træer, der bliver fældet og brændt, bliver genplantet. Men det kan vi efter Klimarådets vurdering ikke være sikre på, siger Peter Birch Sørensen, den daværende formand for Klimarådet.

Læs evt. mere her.

Nu tager en række aktører, bl.a. Dansk Fjernvarme til genmæle i et debatindlæg i "Altinget", hvor de bl.a. gør opmærksom på at men netop i Danmark stiller krav om genplantning:

I brancheaftalen for bæredygtig biomasse er der et afgørende krav om genplantning for at leve op til de skrappe internationale certificeringer, der danner grundlag for den danske energisektors brug af bæredygtig biomasse. Skriver aktørerne i deres debatindlæg.

Du kan læse mere her, og så selv bedømme om den danske brug af biomasse er "helt i skoven".

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.